Редакция на обява Добави обява
ПОКАНА: Специални дни с промоции за трактори и земеделска техника - 20 - 24 Февруари в базата на Скайтрак

JCB преминава към електрически серии на телескопичните товарачи Loadall

25.11.2020 г.
2480
JCB - световен лидер в производството на телескопични товарачи, съобщи че започва серийно производство на всички серии телескопични товарачи Loadall, които ще са 100% електрически.

Тенденцията към преминаване от дизел и бензин към електрическо задвижване, която обхвана цялата автомобилна индустрия, вече се случва и в сектора на селскостопанското машиностроене.

Повече от 43 години след представянето на първия JCB Loadall, британския производител показа новия изцяло електрически задвижван JCB Loadall 525-60E. Това се случва година след като по време на световното изложение Агритехника в Хановер, Германия, JCB показа първия изцяло електрически мини челен товарач JCB 30-19E.Като лидер на световния пазар за телескопични товарачи, пускането на JCB 525-60E Loadall отвежда електрификацията на оборудването напред в развитието на нов тип производство на строителни, промишлени и селскостопански пазари, предлагайки решения за обработка на товари с нулеви емисии без компромис в производителността

Основните характеристики на новия електрически JCB Loadall включват:
  • Двa електрически двигателя - за задвижване и за повдигане, които осигуряват повишена ефективност
  • Регенериране на електричество от спирачки, което увеличава заряда на батерията
  • Регенеративната хидравлика увеличава ефективността на батерията
  • Безстепенна скоростна кутия, благодарение на електрическите двигатели
  • Обхват на опциите за зареждане, включително бордово и бързо зареждане
  • Тяговият двигател от 17kW задвижва през постоянната кутия системата 4х4. Двигателят на хидравличната система с мощност 22kW задвижва зъбна помпа с фиксиран работен обем, като осигурява максимален поток от 80 литра / мин. Потокът е пропорционален на положението на джойстика, а краят на стрелата се контролира от електрохидравличен блок на клапана, с хидравлична регенерация на стрелата надолу и при прибиране.

Електрическите двигатели са с 85% ефективност, което се равнява на 45% ефективност на дизелов двигател. Широкият анализ на работните цикли на клиентите, чрез телематичната система на JCB LiveLink и редица проучвания, а също тестове и оценка на място, позволи на инженерите на JCB да оптимизират батерията на машината, за да отговорят на изискванията на клиентите. 96V литиево-йонната батерия е в състояние да осигури работа на пълна смяна за цял работен ден.

Тяговият задвижващ двигател използва рекуперативно спиране, вместо традиционна спирачна система, като зарежда батерията в процеса. Хидравличната система също така регенерира потока, като същевременно понижава стрелата, намалявайки изискването за мощност и удължавайки работните часове. Функцията за възстановяване на спирачката автоматично се изключва, когато батерията е напълно заредена.

Устройството има същото вградено зарядно устройство като другите продукти на JCB E-TECH, способно да презареди батерията за 8 часа, използвайки стандартно електрическо захранване 240V, 16A. Допълнително универсално зарядно устройство JCB може да се използва за бързо зареждане по време на почивки, само за 35 минути.

Вторична полза от електрическата работа е значително намаляване на нивата на шум, което прави Loadall подходящ за продължителна експлоатация в чувствителни зони.

JCB не са направили компромис по отношение на комфорта на оператора. Кабината ROPS / FOPS в пълен размер е добре оформена и проектирана за работа без умора, с лесно разположени контроли. Напълно остъклената кабина има нагревател с мощност 2.2kW, отопляеми предни, задни и странични стъкла за бързо размразяване и срещу замъгляване, както и отопляема въздушна седалка, гарантираща на оператора комфорт независимо от външната температура. 

Външните размери са непроменени от дизеловия модел и JCB Loadall 525-60E предлага същия радиус на завой от 3,7 м. Максималният капацитет на повдигане е 2500 кг, с максимално натоварване от 2000 кг при пълна височина на повдигане от 6 метра. Може да се използва с вилици, гама от кофи и много други приставки на JCB Loadall.

© 2020 Agrosalon.BG
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG