Редакция на обява Добави обява

JCB разширява гамата телескопични товарачи с новия Loadall 538-70

02.02.2022 г.
2255
Световният лидер в производството на телескопични товарачи - английската компания JCB, разшири емблематичната серия JCB Loadall с въвеждането на средния клас 538-70, за да даде на фермерите и зърнопроизводителите още повече избор във вече всеобхватно предлагане на производителност, характеристики и спецификации.

JCB Loadall 538-70 е с максимален капацитет на повдигане 3800 кг и височина на повдигане от 7,01 m, което я поставя между настоящите модели 532-70 и 542-70.

При тегло от 3000 до 3800 кг, производителността на повдигане е особено силна в зоната на товарене на височина 4-6 м, която е критична за насипно натоварване на зърно в камиони и силаж в хранилки; и има наличен капацитет от 2500 до 2750 кг на пълна височина, в зависимост от версията.

Както всички машини от среден клас в гамата Loadall, новият 538-70 се предлага с избор от четири различни трансмисии, три изходни мощности и три стандартни характеристики + нива на спецификация.

Заедно с изчерпателния списък с опции, купувачите имат несравнима възможност да изберат машинния пакет, който най-добре отговаря на техните приложения и бюджет.

Вариантът Loadall 538-70 AGRI се предлага с трансмисията Torque Lock 4 на JCB, включваща блокиране на преобразувателя на въртящия момент на четвърта предавка за енергийно ефективно директно задвижване по пътя, съчетано със 109 к.с. (81 kW) версия на Stage V съвместим с емисиите JCB Diesel MAX 448 двигател.

JCB Loadall AGRI Super има 130 к.с. (97kW) мощност и обикновен четиристепенен Powershift като базова трансмисия; но заедно с AGRI Xtra със 150 к.с., той се предлага и с шестстепенна автоматична предавателна кутия с автоматични и ръчни режими на превключване в допълнение към блокирането на преобразувателя на въртящия момент в горните две предавки.

JCB Loadall AGRI Super и AGRI Xtra могат да се предлагат и с DualTech VT, уникалната трансмисия на JCB, която съчетава най-добрите характеристики на хидростатичните задвижвания и задвижванията с превключване в едно устройство.

Като най-добрата трансмисия за телескопичен манипулатор, DualTech VT осигурява прецизен контрол на бавната скорост за товарене и други задачи за манипулиране, както и автоматично превключване на мощността с директно задвижване без преобразувател на въртящия момент за високопроизводително, икономично на полето и пътуване по пътя над 19 км/ч.

Превключването между двата елемента се извършва безпроблемно без участие на оператор; но избраните от оператора режими „мощност“ и „еко“ за пестене на гориво са налични, за да отговарят на различни приложения, а изборът на превключване на мощността може да бъде ограничен за работа на място.

Режимът Flexi на хидростатичната трансмисия позволява да се настрои фиксирана скорост на двигателя за оптимална хидравлична производителност, като само трансмисията реагира на педала на газта – идеален за постоянна производителност при товарене и за работа с хидравлично задвижвани приставки като метачни машини, кофи за захранване и вентилатори за слама.
 
В допълнение, DualTech VT осигурява постоянно задвижване на четирите колела в диапазона на скоростта на хидростатичния трансмисионен елемент за максимално сцепление в полето и двора; пълно задвижване на четирите колела за високоскоростни пътни работи, като сняг, когато е необходимо максимално сцепление; и автоматично превключване към задно задвижване само за оптимална ефективност при теглене, като същевременно се минимизира износването на гумите.

Във всички варианти, високото ниво на стандартно оборудване включва автоматично подравняване на колелата при превключване между трите режима на управление и охлаждащ вентилатор с автоматичен реверс, който издухва прах и отломки от решетката за всмукване на въздух.

Новата серия JCB Loadall има 140-литра/мин хидравлична система за разпознаване на натоварването включва гравитационно регенериране на масло за прибиране и по-ниски услуги за бързо спускане на стрелата, но под пълен контрол, а автоматичното окачване на стрелата Smooth Ride е стандартно за всички освен версията AGRI, където е опция.

Изчерпателното телематично решение на JCB LiveLink също е част от стандартния пакет, осигурявайки изчерпателни данни за машината, проактивна идентификация на неизправности, навременно планиране на услугите и функции за местоположение на машината и сигурност.

И както при всички телескопични товарачи JCB Loadall Series III, операторите на новия 538-70 започват работа в усъвършенстваната кабина Command Plus с нейните ултра тихи нива на шум, страхотна всестранна видимост и нагоре, избутващо се кормилно управление с „памет“ колона и много места за съхранение.

Повече информация и цени за актуални и налични модели телескопични товарачи JCB, можете да получите от фирма ОПТИКОМ - официален вносител на JCB - селскостопански за България.

Свързани статии

Видео ревю
Кое е важно да знаете при избор на телескопичен товарач? Тествахме JCB (ВИДЕО+СНИМКИ)
Днес ще разберем, защо JCB са един от лидерите на пазара на телескопични товарачи у нас и в Европа. С нас е търговският директор на Оптиком - инж.Димитър Петров,  който ще ни представи основните важни неща, които са свързани с това, което човек трябва да знае – всеки зърнопроизводител или животновъд, когато реши да си купува нов или употребяван телескопичен товарач.
23.01.2019 г.
17095
JCB показа уникална нова серия телескопични товарачи (ВИДЕО)
Трудно е да се опише представянето в Англия на новата III-та серия телескопични товарачи JCB, защото това, което видя българската група заедно с над 100 журналисти от цяла Европа, е истинска революция на технологиите.
25.02.2019 г.
12255
JCB показа изцяло нова серия телескопични товарачи с кабина CommandPlus (СНИМКИ)
Напълно новото поколение телескопични товарачи JCB беше представено пред аграрни журналисти в Англия, сред които взе участие и група от България.
05.02.2019 г.
10404
JCB TM 420 - Точният избор за товарене на зърно, тор и силаж (СНИМКИ)
Новият голям фадромен товарач JCB TM420, който бе показан за първи път на изложението SIMA 2019, използва иновативна хидравлика, има по-голяма товароподемност и височина на повдигане, както и по-големи гуми, за да постави нови стандарти за производителност.
13.03.2019 г.
15183
JCB започна да продава машини онлайн за първи път в своята история
JCB започна да продава машини онлайн за първи път в историята си. Първи клиент е фирма за озеленяване и строителство в Дорсет, Великобритания, чиито управител поръчва изцяло онлайн нови машини JCB.
22.05.2020 г.
2056
20-годишните JCB Loadаll работят както в деня на закупуване, без ремонти
Земеделски производител в Чешир, Англия отбеляза 20 годишнината от закупуването на своя телескопичен товарач JCB Loadаll, който за всички тези години е навъртял 21 000 моточаса без никакви сервизни проблеми и нито един ремонт, а само с обслужване.
15.08.2019 г.
11662
Видео ревю
JCB показа новите товарачи Loadall и трактор FASTRAC с 8 гуми (ВИДЕО РЕВЮ)
Видео ревю на най-новите модели телескопични товарачи JCB и трактори JCB Fastrac. Премиерно представяне и на първия електрически JCB телехендлер
20.11.2019 г.
8836
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG