Редакция на обява Добави обява

JCB спечелиха дело срещу Manitou, които ги копирали

25.02.2019 г.
11768
JCB спечели дело от френски съд срещу Manitou, която разпорежда на френската компанията да спре производството на телескопични товарачи с патентован уред за производителност на JCB.
Решението на съдията в Първоинстанционния съд в Париж означава, че компанията Manitou, разположена близо до Нант, не може да произвежда, продава или наема телескопични товарачи, оборудвани с патентованата характеристика на JCB.

Изпълнителният директор на JCB - Греъм Макдоналд заяви по повод съдебното решение:
‘Ние инвестираме милиони лири в разработването и патентирането на иновативни и усъвършенствани инженерингови решения, които са в полза за нашите клиенти по целия свят. Ние няма да толерираме никакво копиране или нарушаване на нашите права върху интелектуалната собственост, където и да се намират по света."

По време на експлоатацията на телескопичните товарачи JCB Loadall, оборудвани с патентованата от JCB система за контрол на моментния товар (LLMC), сензорите контролират теглото, което се задържа на задния мост. Ако сензорите открият, че теглото на задния мост намалява след предварително зададен праг, тогава системата постепенно блокира хидравликата, за да предотврати прехвърлянето на допълнително тегло от задния мост към предния мост, за да се избегне преобръщане на машината напред.

За да позволи на операторите да управляват непрекъснато без никаква загуба на производителност, JCB има патентована характеристика на своята LLMC система, която автоматично изключва устройството, докато машината се движи. Тази функция предотвратява ненужно заключване на хидравликата от страна на телескопичните повдигачи на JCB и подаване на фалшиви индикации за нестабилност, когато машината просто се движи по неравен терен. Използвайки тази функция, френският съд е разпоредил Manitou да прекрати употребата и производството и до 13 март 2019. Съдът също така е наредил на Manitou да заплати разноските по делото.
 
© 2019 Агросалон.БГ / Agrosalon.BG
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG