Редакция на обява Добави обява

JCB стартира серийно производство на електрически мини-багери

22.08.2019 г.
2492
JCB направи исторически старт с началото на серийно производство на първия напълно електрически мини багер за строителната индустрия. Вече са доставени над 50 машини.

Моделите JCB 19C-1E вече излизат от производствената линия на JCB Compact Products в Чидъл, Стафордшир, Англия, като поръчките са за клиенти от цяла Европа и Северна Америка.

Машината е пет пъти по-тиха от дизеловия си аналог, като батерията и може да бъде напълно заредена за по-малко от два часа. Очаква се моделът да бъде голям хит за компании, работещи в сгради и в райони, чувствителни към вредни емисии и шум.

Когато е с напълно заредена батерия JCB 19C-1E може да работи ефективно цяла една смяна в работния ден, обичаен за мини-багер.

Електрическият JCB 19C-1E ще доведе до много икономии от гориво за клиентите, като за първите 5 години разходите ще паднат с 50%, в сравнение с конвенционален аналогичен дизелов модел. Освен това разходите за обслужване също да намалеят с до 70% в сравнение с дизеловия модел.

През Септември 2019, JCB ще представи официално и първият си изцяло електрически телескопичен товарач, който е предназначен за работа в тесни пространства и складови помещения.

Разработката на изцяло електрически машини и тяхното серийно производство от страна на JCB показва посоката на развитие на отрасъла, който следва да отговори навреме на промените в индустрията и да доведе до по-екологични технологични решения.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG