Редакция на обява Добави обява

JCB започва серийно производство на електрически телескопични товарачи Loadall

25.11.2020 г.
15622
Британския производител JCB започва серийно производство на електрически телескопични товарачи Loadall. Преди дни бе официално представен новия изцяло електрически задвижван JCB Loadall 525-60E. Това се случва година след като по време на световното изложение Агритехника в Хановер, Германия, JCB показа първия изцяло електрически мини челен товарач JCB 30-19E.

Външните размери са непроменени в сравнение с дизеловия модел и JCB Loadall 525-60E предлага същия радиус на завой от 3,7 м. Максималният капацитет на повдигане е 2500 кг, с максимално натоварване от 2000 кг при пълна височина на повдигане от 6 метра. Може да се използва с вилици, гама от кофи и много други приставки на JCB Loadall.

Основните характеристики на новия електрически JCB Loadall включват:
  • Двa електрически двигателя - за задвижване и за повдигане, които осигуряват повишена ефективност
  • Регенериране на електричество от спирачки, което увеличава заряда на батерията
  • Регенеративната хидравлика увеличава ефективността на батерията
  • Безстепенна скоростна кутия, благодарение на електрическите двигатели
  • Обхват на опциите за зареждане, включително бордово и бързо зареждане
  • Тяговият двигател от 17kW задвижва през постоянната кутия системата 4х4. Двигателят на хидравличната система с мощност 22kW задвижва зъбна помпа с фиксиран работен обем, като осигурява максимален поток от 80 литра / мин. Потокът е пропорционален на положението на джойстика, а краят на стрелата се контролира от електрохидравличен блок на клапана, с хидравлична регенерация на стрелата надолу и при прибиране.
Електрическите двигатели са с 85% ефективност, което се равнява на 45% ефективност на дизелов двигател. Широкият анализ на работните цикли на клиентите, чрез телематичната система на JCB LiveLink и редица проучвания, а също тестове и оценка на място, позволи на инженерите на JCB да оптимизират батерията на машината, за да отговорят на изискванията на клиентите. 96V литиево-йонната батерия е в състояние да осигури работа на пълна смяна за цял работен ден.

Тяговият задвижващ двигател използва рекуперативно спиране, вместо традиционна спирачна система, като зарежда батерията в процеса. Хидравличната система също така регенерира потока, като същевременно понижава стрелата, намалявайки изискването за мощност и удължавайки работните часове. Функцията за възстановяване на спирачката автоматично се изключва, когато батерията е напълно заредена.

Устройството има същото вградено зарядно устройство като другите продукти на JCB E-TECH, способно да презареди батерията за 8 часа, използвайки стандартно електрическо захранване 240V, 16A. Допълнително универсално зарядно устройство JCB може да се използва за бързо зареждане по време на почивки, само за 35 минути.

Вторична полза от електрическата работа е значително намаляване на нивата на шум, което прави Loadall подходящ за продължителна експлоатация в чувствителни зони.

JCB не са направили компромис по отношение на комфорта на оператора. Кабината ROPS / FOPS в пълен размер е добре оформена и проектирана за работа без умора, с лесно разположени контроли. Напълно остъклената кабина има нагревател с мощност 2.2kW, отопляеми предни, задни и странични стъкла за бързо размразяване и срещу замъгляване, както и отопляема въздушна седалка, гарантираща на оператора комфорт независимо от външната температура. 

Очаквайте първите електрически JCB товарачи в базите на ОПТИКОМ - официален вносител на JCB селскостопански за България.


ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО (към края) - ПЪРВОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТИРЧЕСКИ JCB:


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG