Редакция на обява Добави обява

John Deere и CNH под напрежение за цените на тракторите

10.06.2019 г.
12040
Компаниите - глобални лидери в производство на трактори - John Deere и CNH* са под силно напрежение през последните месеци заради търговската война между САЩ и Китай.
Разходите за суровините за производство на трактори, комбайни и агротехника пресират производителите между запазване темповете на работа и минимизиране на приходите и решението за повишаване цените на тракторите.

В първия вариант John Deere и CNH могат да запазят обемите на работа и да не се премине към съкращаване на работници, но ще са под силния натиск на инвеститорите и повишават риска от спад на котировките на акциите си на международните пазари.

При втория вариант - евентуално повишаване на цените на тракторите може да се окаже сериозен минус в обема на продажбите, особено ако годината изненада земеделците с непридвидими обстоятелства около реколтата. При покачване на цените на тракторите това би увеличило допълнително разликата в ценовата ножица между конкурентни на John Deere и CNH брандове, някои от които настъпват все по-сериозно в пазарите особено в Европа (Kubota, Deutz Fahr, Fendt, Claas).

От началото на месец Май в САЩ са регистрирани рекордно ниски обеми продажби на нови трактори и нови комбайни. В тази връзка президента Доналд Тръмп отпусна финансова помощ на земеделците в размер на 16 млрд. USD.
В Европа данните показват за спад на продажбите на нови трактори за периода Януари 2019-Април 2019 в страни като Великобритания, Франция, Австрия, Унгария, а също и в България и Румъния.


* CNH - в групата на CNH влизат марките трактори CASE IH, New Holland и STEYR.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG