Редакция на обява Добави обява

John Deere отчете спад в продажбите от 18%, заради COVID 19

24.05.2020 г.
1582
Deere & Co., производител на светояният бранд John Deere, отчитат нетен доход от 665,8 милиона долара за второто тримесечие, завършило на 3 май 2020 г., в сравнение с нетен доход от 1,135 милиарда долара за тримесечието, приключило на 28 април 2019 г. За първите шест месеца на годината нетният доход, който отчита Deere & Co. е 1,182 милиарда долара в сравнение с 1,633 милиарда долара за същия период на миналата година.

Нетните продажби и приходи в световен мащаб намаляват с 18%, до 9,3 милиарда долара, през второто тримесечие на 2020 г. и намаляват с 13%, до 16,9 милиарда долара, за шестe месеца. Нетните продажби от търговските дейнсоти с техникаса в обем на 8,2 милиарда долара за тримесечието и 14,8 милиарда долара за шест месеца, в сравнение с 10,3 милиарда и 17,2 милиарда долара за миналата година.

„Основният приоритет на John Deere в борбата с коронавирусната криза е запазването на здравето и благополучието на служителите, като същевременно изпълнява задължението си за основен бизнес, обслужващ клиентите по целия свят“, заяви Джон К. Мей, председател и главен изпълнителен директор.

„Имахме добър успех в тези области благодарение на проактивните мерки, които предприехме, за да запазим служителите в безопасност и нашите производствени мощности и центрове за дистрибуция на резервни части. В същото време компанията се обърна към нашите местни общности, за да помогне на нуждаещите се в резултат на пандемията. Deere и неговите служители оказаха щедра подкрепа на организации за даряване на храни и други организации, предлагащи помощ през този труден момент. “


Предполага се, че нетният доход, който се дължи на Deere & Company, ще бъде в диапазона от 1,6 милиарда до 2 милиарда долара за цялата 2020 година. Въпреки това остават много несигурности по отношение на ефектите от глобалната пандемия COVID-19, които биха могли да повлияят негативно на резултатите и финансовото състояние на компанията в бъдеще.

„Бих искал да изразя благодарността си към хилядите служители, дилъри и доставчици на John Deere, които неуморно работеха, за да запазят нашите дейности и нашите клиенти да работят и да работят през този предизвикателен период“, каза Мей. „Deere е добре известен с развитието на силни връзки с редица заинтересовани страни, които се оказват изключително ценни в трудни моменти. Ние оставаме ангажирани да предложим пълен набор от усъвършенствани цифрови инструменти, които дават на нашите клиенти уникални възможности и им помагат да вършат работата си по-ефективно и изгодно.", добави Джон К. Мей.


Прогнозите за продажбите на селскостопанска техника John Deere и машини за зелени площи в световен мащаб ще се понижат с 10-15% за фискалната 2020 година, включително и заради отрицателен ефект от превод на валута от около 2%. Очаква се продажбите на селскостопанска техника в промишлеността да спаднат с около 10% спрямо миналата година за САЩ и Канада, докато се очаква продажбите в Европа да са с 5-10% надолу. Продажбите на трактори и комбайни в Южна Америка се очаква да бъдат с отбележат понижение от 10-15% . Прогнозите за продажбите в Азия са умерено намалени поради голяма част от спирането на пандемията в Индия. Очаква се продажбите на техника за зелени площи и комунално оборудване в САЩ и Канада да спаднат с около 10% до 2020 г.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG