Редакция на обява Добави обява

John Deere показа напълно автономен трактор, който е готов за мащабно производство (СНИМКИ+ВИДЕО)

17.01.2022 г.
3040
По време на изложението за технологии и иновации CES 2022, което се проведе в САЩ, John Deere разкри напълно автономен трактор, който е готов за мащабно производство. Машината съчетава трактор на базата на 8R на John Deere + чизел-култиватор, поддържащ TruSet, GPS система за насочване и нови модерни технологии. Автономният трактор ще бъде на разположение на фермерите по-късно тази година.

Автономният трактор служи за конкретна цел: изхранване на света, категорични са от американската компания. Очаква се глобалното население да нарасне от около 8 милиарда до близо 10 милиарда души до 2050 г., което ще увеличи глобалното търсене на храна с 50%. ( ако няма нова по-голяма и смъртносна пандемия, природни катаклизми или глобална война).

Освен това земеделските производители трябва да хранят това нарастващо население с по-малко налична земя и квалифицирана работна ръка и да работят чрез променливите, присъщи на земеделието, като промяна на метеорологичните условия и климат, вариации в качеството на почвата и наличието на плевели и вредители. Всички тези фактори оказват влияние върху способността на фермера да селскостопански продукти през най-критичните периоди на годината.

Автономният трактор има шест комплекта видео камери, които позволяват 360-градусово откриване на препятствия и изчисляване на разстоянието. Изображенията, заснети от камерите, се предават през дълбока дигитална мрежа, която класифицира всеки пиксел за приблизително 100 милисекунди и определя дали машината продължава да се движи или спира, в зависимост от това дали е открито препятствие. Автономният трактор също така непрекъснато проверява позицията си спрямо геозона, като гарантира, че работи там, където се предполага, и е с точност под един инч.

За да използват автономния трактор, фермерите трябва само да транспортират машината до полето и да я конфигурират за автономна работа. Използвайки John Deere Operations Center Mobile, те могат да плъзнат отляво надясно, за да стартират машината. Докато машината работи, фермерът може да напусне полето, за да се съсредоточи върху други задачи, като същевременно наблюдава състоянието на машината от мобилното си устройство.

John Deere Operations Center Mobile предоставя достъп до видео на живо, изображения, данни и показатели и позволява на фермера да регулира скоростта, дълбочината и други. В случай на някакви аномалии в качеството на работата или проблеми със здравето на машината, фермерите ще бъдат уведомени дистанционно и могат да направят корекции, за да оптимизират работата на машината.

© Агросалон БГ

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG