Редакция на обява Добави обява

John Deere придоби компания за роботика с цел ускоряване на автоматизацията във фермите

09.08.2021 г.
2255
John Deere придоби поредна компания за роботика с цел ускоряване на автоматизацията при машините си. Deere & Company подписа окончателно споразумение за придобиване на Bear Flag Robotics за 250 милиона щатски долара. Основана през 2017 г., базираната в Силиконовата долина стартираща компания разработва технология за автономно управление, съвместима със съществуващите машини.

Сделката ускорява разработването и предоставянето на автоматизация и автономия във фермите и подкрепя дългосрочната стратегия на John Deere за създаване на по-интелигентни машини с усъвършенствана технология, за да поддържа индивидуалните нужди на клиентите.

„Deere разглежда автономията като важна стъпка напред, която дава възможност на фермерите да използват стратегически ресурсите си, за да изхранват света и да създадат по-устойчиви и печеливши операции“, каза Джами Хиндман, главен технологичен директор в John Deere. "Екипът от талантливи земеделски специалисти, инженери и технолози на Bear Flag имат доказана способност да предлагат на пазара модерни технологични решения. Присъединяването към този опит с експертния опит на Deere в автономията, заедно с нашия дилърски канал от световна класа, ще ускори доставката на решения на фермерите, които се справят с огромното предизвикателство да изхранват растящия свят. "

Deere за първи път започна да работи с Bear Flag през 2019 г. като част от програмата на компанията Startup Collaborator, инициатива, насочена към подобряване на работата със стартиращи компании, чиято технология може да добави стойност за клиентите на John Deere. Оттогава Bear Flag успешно внедри своето автономно решение в ограничен брой ферми в САЩ."Едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени фермерите днес, е наличието на квалифицирана работна ръка за извършване на чувствителни към времето операции, които влияят на резултатите от земеделието. Автономията предлага безопасна и продуктивна алтернатива за справяне с това предизвикателство", каза Игино Кафиеро, съосновател и главен изпълнителен директор на Bear Flag Robotics. „Мисията на Bear Flag за увеличаване на световното производство на храни и намаляване на разходите за отглеждане на храни чрез автоматизация на машините е съобразена с тази на Deere и ние сме развълнувани да се присъединим към екипа на Deere, за да внесем автономия в повече ферми.“

Екипът на Bear Flag се състои от професионалисти в селското стопанство, инженери и технолози, фокусирани върху автономия, сензори, визия, данни, софтуер и хардуер. Те ще останат в Силиконовата долина, където ще работят в тясно сътрудничество с Deere, за да ускорят иновациите и автономията за клиентите по целия свят.

„Deere и Bear Flag се допълват силно както от технологична гледна точка, така и от гледна точка на мисията си“, каза Дан Лайбфрид, директор - Автоматизация и автономия в Deere. „Очакваме с нетърпение да работим още по-тясно заедно с крайната цел да помогнем на фермерите да постигнат възможно най -добрите резултати чрез модерни технологии като автономия.“

© 2021 Агросалон БГ

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG