Редакция на обява Добави обява

John Deere пускат нова серия трактори с тесни кабини

21.06.2019 г.
13315
John Deere добавиха нов трактор към своята специализирана серия лозаро-овощарски модели - премиерният 5115RH, и направиха ергономични подобрения при тракторите 5GN и 5GV, които ще излязат на пазара от 2020г. 

Новият 5115RH с базови гуми 230/95 R40 осигурява разстояние от 68,3см от съответната култура до теглича и 72,6 см до центъра на оста. 
"В John Deere сме твърдо ангажирани с пазара на висококачествени култури и с предоставянето на възможно най-добрите решения за клиенти, нуждаещи се от тези специализирани машини", заяви Джон Дойл, маркетинг мениджър на John Deere. “Освен това фермерите заявиха, че са разочаровани от липсата на технология и данни - телематика при този клас трактори и се борят да намерят квалифицирана работна ръка, които да оперират с тях. 5115RH се отнася към тези проблеми с интегрирана технология и подобрен комфорт на оператора, като същевременно осигурява най-добрата в класа си горивна ефективност и хидравличен капацитет. "
Операторите могат да достигнат оптимални работни скорости между 45 км/ч и 48,3 км/ч, като използват новата скоростна кутия “Command 8” с функция за приплъзване (Creeper). Това позволява на трактора да поддържа и постоянни ниски скорости, необходими за засаждане, събиране или подготовка на леглата за културите. Тракторът се задвижва от двигател на John Deere с мощност от 115 к.с., 8% резервна мощност и 36% въртящ момент за по-добра тяга.
На разположение са полеви карти, детайлна документация, събиране на данни, ISOBUS комуникация и контрол на секциите, за да се помогне на клиентите да направят по-добре информирани решения чрез данни, идващи от техните земи и техника. Клиентите могат да споделят тази информация безжично със своите доверени съветници или служители, използващи операционния център на John Deere.

JDLink е фабрично инсталираната опция, която позволява на собствениците и операторите на трактори да следят най-важните и критични функции - било то в кабината или дистанционно. Техническото състояние на машината, нейното местоположение, ефективността на оператора, диагностиката и сервизните интервали могат лесно да бъдат проверени с JDLink. По този начин дали един трактор или цял автомобилен парк - те ще бъдат във възможно най-добро състояние.
"Предлагаме също и  iTEC технология за ползване от клиентите. Когато задния теглич се повдига или спуска, тази функция автоматично включва и изключва PTO, като намалява умората на оператора", обяснява Дойл.
Тракторите John Deere 5R се характеризират с доказано добра хидравлична система с компенсация на налягането и дебита (PFC) с променливо налягане до 2 900psi (20 000 kPa) като допълнително оборудване. Тази система за отчитане на натоварването незабавно инициира хидравличен поток, когато е необходимо. Когато той вече не е необходим, помпата се връща към ниско налягане и в режим на готовност без поток, оптимизирайки разхода на гориво. В режим на готовност PFC може да бъде до 30% по-ефективен от сравнима система с отворен център.
"PFC осигурява бърза реакция и свежда до минимум потенциалните загуби на енергия", обяснява Дойл. "Това допринася за общата ефективност на трактора и осигурява до 117 L/min) хидравличен поток."
За моделите от 2020-а година - 5GN и 5GV, John Deere обявяват няколко актуализации. Клиентите вече могат да поръчат свръх тясна кабина GV с трактор 5GN, който се предлага с 75, 90 и 100 к.с. Тази свръх тясна кабина ще продължи да се предлага и за трактори 5GV с мощност от 75 и 90 к.с.
Освен това тракторите 5GN могат да бъдат поръчани с предно окачване по желание на клиента - специално адаптирано за работа с ножици, тримери, приспособления за почистване на отпадъци и други уреди. „Предното окачване добавя гъвкавост на трактора и го прави по-полезен,” информира Джъстин Чери, мениджър маркетинг в компанията. "Можете да работите с предно приспособление и в същото време да имате средни и задни приспособления, работещи едно с друго. Това означава по-малко обиколки по редовете, което от своя страна намалява разходите и подобрява рентабилността на производителите."

Сега John Deere предлагат по-тясна 5GV кабина за своите 5GN трактори, но запазват възможността клиентите да поръчат по-голямата кабина 5GN с трактори 5GN при желание. "По-голямата ширина на 5GN в комбинация с новата по-тясна 5GV, осигуряват отлична стабилност в хълмисти условия, като в същото време предлагат свръх тясна кабина за съхранението на висококачествените култури."
 
© 2019 Агросалон.БГ - Agrosalon.BG
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG