Редакция на обява Добави обява

Какви са тенденциите в глобалния пазар на трактори?

18.01.2019 г.
12023
Какви са тенденциите в глобалния пазар на трактори?  След като регистрациите на нови трактори през 2017 г. се увеличиха общо с 13% в световен мащаб и статистиката показа регистрации на повече от 2 милиона трактора, то през последната статистическа година - 2018, пазарът на трактори усети някои критични фактори, породени от икономически съображения, които бяха типични за редица страни.

Данните, предоставени от Агриеволюшън, организацията, представляваща сдруженията на производителите на селскостопански машини, отчетоха в някои от най-големите страни интересни тенденции. В Индия, където пазарът се изкачи на първо място в света с продажби на трактори и достигна около 600 000 единици годишно, продажбите през 2018 показват силен ръст от 18% спрямо същия период на 2017 г. Данни за тенденцията на китайския пазар, по обработени статистички за първите шест месеца на 2018, нареждат Китай на второ място след Индия за същия период на 2017 г., като в страната са продадени 500 000 нови трактори, докато японският пазар е спаднал с 9%.

Продажбите в Турция и Бразилия също бележат спад, макар, че и двете държави имаха забележителен растеж през последните години. С обезценяването на валутата с 40% в началото на годината и инфлацията до 24,5% през септември, турският пазар на трактори падна с 29%

Продажбите на трактори в Русия са намалели с 3%, докато Бразилия, която е подложена на икономическа стагнация и несигурност преди президентските избори отчита едва 0.3% ръст в продажбите на нови трактори. Пазарите в Северна Америка преживяха положителна фаза с добри резултати в Съединените щати -  8% ръст на продажбите на нови трактори, а в Канада 3%.
Тенденциите за пазарите на трактори в Западна Европа като цяло са отрицателни, като общото намаление е с 5% за първите девет месеца на 2018 г. Европейския пазар на нови трактори обаче носи със себе си спецификите на всяка отделна държава: балансът до септември 2018 сочи за значителен спад от 8% във Франция, Германия отчита 9% спад на продажбите на нови трактори, а Испания 10%. За същия период в Обединеното кралство възстановяват негативната тенденция и отчитат положителен ръст в продажбите на нови трактори от около 7%, вероятно поради благоприятния валутен курс. 
 
© 2019 Агросалон.БГ - Agrosalon.BG - безплатни обяви за трактори и агротехника
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG