Редакция на обява Добави обява

Какво е бъдещето на прецизното и автономно земеделие?

05.03.2019 г.
11219
Френският производител на почвообработваща земеделска техника - CARRE, показа по време на селскостопанското изложение SIMA 2019 в Париж, подобрена версия на своя автономен робот - CARRE Anatis.

Машината се задвижва изцяло електрически, което отговаря на тенденциите от автомобилната индустрия - но е една от първите подобни иновации в сферата на агротехниката.

Роботът е предназначен да извършва култивиране на почва, предимно в големи зеленчукови оранжерии или открити пространства. Паралелно с почвената култивация, роботът взема почвени проби, което е път към обработка в реално време. Очаква се в следващите модели - прилагането на торове и почвообработката да се извършва в реално време според конкретната нужда на растенията и спецификите на почвата.

Машината е разработена за да може да работи съвместно с GPS навигации Trimble.  ANATIS изготвя графичен доклад, обобщаващ набор от данни, които позволяват на земеделските стопани и градинарите по-добре да предвиждат и управляват ежедневната си работа. Този робот може да бъде свързан към смартфон или таблет.

Роботът следи също за плевели и доставя пълен доклад за състоянието на влажността на почвата, наличието на миркоорганизми и др. Към момента е в тестов период, но показва сериозната заявка на агротехническите компаниии в навлизането в една нова ера - на дигитални технологии в земеделието. Прецизното земеделие не е само GPS навигации - то ще бъде съчетание от множество агротехнически операции и най-вече превантивни данни за състоянието на почвата и растенията.


© 2019 Агросалон.БГ
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG