Редакция на обява Добави обява

Кое е новото при Claas Lexion за 2023-а година, което донесе наградата FARM MACHINE на изложението SIMA?

22.11.2022 г.
2417

С наградите FARM MACHINE Awards се отличават изключителни иновации в селскостопанското инженерство в годишното редуване на немското изложение Agritechnica и френското - SIMA. Една от най-желаните награди отиде при последното поколение зърнокомбайни LEXION на CLAAS.

В 100-годишнината от своето съществуване SIMA 2022 ще се проведе на нова дата през ноември. В първия ден на панаира традиционно се отличават изключителни иновации в агротехниката с наградата FARM MACHINE Award. CLAAS успя да впечатли журито от международни търговски журналисти в категорията зърнокомбайни тази година с новия LEXION, който беше представен на публиката през лятото на 2022 г.

С четири моделни гами LEXION е флагман на гамата зърнокомбайни CLAAS и се произвежда в Харзевинкел, Германия, както и в Омаха, САЩ за американския и канадски пазар.

Кое е новото при Claas Lexion за 2023-а година?

Нововъведенията, въведени за сезон 2023, включват по-голяма кабина с въртяща се седалка на водача, новият терминал CEMIS 1200 с новия GPS PILOT, производителност и оптимизиране на потока на културите, по-големи бункери за зърно и допълнително оборудване като въртящ се накрайник на разтоварващия шнек, а също и променливо съотношение на кормилното управление DYNAMIC STEERING. Освен това са налични нови функционалности на CEMOS за оптимизиране на процесите по отношение на производителността и ефективността. В Европа LEXION 8600 също допълва продуктовата гама.
„С LEXION, CLAAS поставя пионерски акценти в конструирането на зърнокомбайни от 1995 г. насам и оттогава продължава тази иновативна сила,“ обяснява Ян-Хендрик Мор, който отговаря за бизнес зоната за прибиране на зърно в Изпълнителния съвет на CLAAS Group. „Ние сме особено доволни, че след като серията TRION получи титлата FARM MACHINE 2022, сега можем да продължим този успех с новия LEXION. Наградите FARM MACHINE Awards и други награди са стимул за нас да продължим да отговаряме на нашите претенция като еталон за високопроизводителни комбайни в интерес на нашите клиенти.”

През 2019 г., с представянето на LEXION 5000/6000/7000/8000, CLAAS инициира процес на непрекъснато обновяване на цялата гама зърнокомбайни, а с LEXION и TRION предлага най-широката гама от зърнокомбайни на пазара благодарение на тяхната модулност дизайн.

Свързани статии

Claas инвестира допълнително в стартъпа AgXeed и започва съвместни търговски дейности
Немския производител на комбайни, трактори и агротехника - Claas, обяви, че засилва сътрудничеството си с хай-тек иноватора AgXeed и започва първоначални търговски дейности.
23.06.2022 г.
2146
Claas представи новата серия трактори AXION 900 Stage V със CEMOS и CTIC
Серията големи трактори AXION 900 на CLAAS е известна с тези три основни качества още от старта си през 2011 година. С ниво на емисии Stage V първата интерактивна и в същото време водеща помощна система CEMOS вече се комбинира с фабрично монтираната система за контрол на налягането в гумите CTIC. Така мощността и интелигентността се съчетават на най-високо ниво.
27.10.2020 г.
2294
Claas представи 14 нови модела комбайни от серията Lexion (СНИМКИ+ВИДЕО)
Claas представи 14 изцяло нови модела зърнокомбайни от серията Lexion. На 1-и Август Claas представи дългоочакваните нови модели, които излизат на европейския пазар за комбайни с цел да отговорят на всички модерни търсения от страна на зърнопроизводителите
03.08.2019 г.
12881
Падат продажбите на трактори Claas в Германия
Падат продажбите на трактори Claas в Германия сочат официални статистически данни за развитието на пазара на трактори, предоставени от Германския орган за транспорт на моторни превозни средства (KBA) и Асоциацията на машиностроителната индустрия (VDMA).
28.01.2020 г.
3603
Claas представи новият ISOBUS терминал CEMIS 700
Claas представи новият ISOBUS терминал CEMIS 700, Който влиза в серийно производство и вграждане в машини на немския производител Claas.
29.06.2020 г.
2336
CLAAS въвежда двигатели Deere Power Systems - Stage V от юли 2020
През юли 2020 г. CLAAS ще въведе етап V на емисиите на отработени газове в три модела от серията TORION от средния клас. В светлината на това ключовите области на задвижването, кинематиката за повдигане и кабината ще бъдат преразгледани. В допълнение, шестцилиндровият силов агрегат в TORION 1511 ще осигурява значително повече мощност.
29.06.2020 г.
2325
Тракторите Claas Axion 800 минават на двигатели Stage V
Claas оборидва всички модели от серията AXION 800 с двигатели FPT (Fiat Power Train - част от CNH - производителят на Case IH, New Holland и Steyr), използвани от петте моделни гами, остават същите, като се увеличават от 205 к.с. за AXION 800 до 295 к.с. за AXION 870, но като част от преминаването към етап V има леко увеличение на кривата на въртящия момент, т.е. операторите могат да разчитат на по-голяма мощност при по-нисък въртящ момент.
12.08.2020 г.
2706
Claas и Carraro Group подписаха ново стратегическо партньорство
В допълнение към разработването и производството на специални и компактни трактори (Carraro Group произвежда лозаро-овощарските трактори на Claas от серията Nexos, StageV)  и доставката на носещи оси (мостове)  и компоненти за трактори, сътрудничеството ще включва и взаимен трансфер на знания и обмен на умения в областта на човешките ресурси и най-добрите практики в устойчивостта.
10.02.2022 г.
2238
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG