Редакция на обява Добави обява

Кое прави комбайн ROSTSELMASH TORUM 770 най-подходящ за оризовите полета? (ВИДЕО)

10.01.2022 г.
7823
Един нов руски „богатир“ нагази оризищата у нас. Доказал се в жътвата на традиционните култури, комбайнът Торум вече работи успешно и в оризовите ниви.

Техническите специалисти на Оптиком ООД подготвиха зърнокомбайн ROSTSELMASH TORUM 770 със задвижване 4х4 за жътва на ориз и го презентираха на оризовите клетки край село Боздуганово близо до Стара Загора. Освен традиционно тежките условия свързани с преовлажнената почва, допълнително изпитание беше и силно полегналия посев. Заради спонтанното решение за тестване, нямаше готовност за прецизно отчитане на различни показатели. Независимо от това бе отчетен добив от приблизително 1000 кг от декар. При този добив разхода на гориво бе около 2,5 л/дка с работещ сламонадробител.

Оптиком ООД има сериозен опит в продажбите и сервизирането на сломотръсни комбайни за ориз и са категорични, че ROSTSELMASH TORUM 770 се различава значително, от това, което в момента се предлага на пазара, по отношение прибирането на реколтата от ориз. Това, което ги отличава от сламотръсните комбайни, е технологията.  Това са единствените аксиално-роторни комбайни с въртящ се контрабарабан. 

В началото на кампанията специалисти от Оптиком ООД, посетиха заедно с  оризопроизводители, южната ни саседка Турция, където имат сериозен опит в използването на т.н. оризарки.

Мнението на турските оризопроизводители и технически специалисти, е че в момента, комбайните ROSTSELMASH с моделите си TORUM са „хит“ в прибирането на ориз в тяхната страна. Според тях основните причини да се ориентират към комбайните ROSTSELMASH са:
 
 1. Значително по-голяма производителност (близо 4 пъти), дължаща се на около 3 пъти по висока работна скорост и работа с хедер с по-голяма работна ширина – 7 метра;
 2. По – висока чистота на оризовата арпа, независимо от високата работна скорост;
 3. Незначително количество начупено зърно. 
 4.  Минимални загуби (в разговора турските оризопроизводители определяха загубите, като нулеви);
 5. По-нисък разход на гориво на тон ожъната продукция;
 6. Атрактивна цена, спрямо други аксиално-роторни комбайни

Защо комбайнът TORUM 770 е толкова високопроизводителен? Как се постига прибиране на чисто  зърно без начупването му? Защо е успешен в тежката жътва на ориз? Какво го прави толкова хвален от операторите? Отговорите на тези и други въпроси са в грамотните, иновативни и перфектно изпълнени технически решения в съвременен и модерен завод.

Някои от по- съществените са:
 • Уникална вършачна система ARS. Контрабарабанът се върти в обратна посока на ротора и обработваната маса среща трите „контри“ в различни позиции. Няма „мъртва“ зона при 360° завъртане. Постепенно, равномерно и меко овършаване;'
 • Сборно-тръскаща дъска със специална форма. Перфектно транспортиране и сепариране на овършаната маса , следователно идеална подготовка за почистване;
 • Ефективна въздушно-ситова очистваща система. Двукаскадно предварително обдухване на масата, облекчава работата на ситата;
 • Просторна и луксозна кабина. Ергономичното разположение на всички управляващи органи за лесно управление и продължителна работа;
 • Верижна ходова система на предният мост. Веригите са с ширина 900 мм и осигурявят контактна площ от 3,24 м². Така се гарантира ниско специфично натоварване върху почвата, по-малко съпротивление от самопредвижване и съответно по-нисък разход на гориво. Комбайнът работи стабилно върху силно преовлажнени почви, лесно се контролира и добре се справя с полегнали посеви.
 • Заден задвижващ мост. На него са монтираните широки и високи гуми с които се подобрява самопридвижването и управлението на комбайна в кални условия. Освен това задната част на комбайнът се повдига и ситата „работят“ в по-подходяща позиция.

Дори само част от изброенити технически решения показват, че зърнокомбайнът ROSTSELMASH TORUM 770 е съвременна, високотехнологична и високопроизводителна машина. Решение за тежката жътва на ориз. Присъстващ на презентацията с право нарече комбайна страшилище за оризовите ниви.


Свързани статии

Rostselmash представи безпилотен комбайн от серията TORUM
Rostselmash представи безпилотен комбайн от серията TORUM. Руската компания - лидер в производството на модерни зърнокомбайни демонстрира възможностите на новия комбайн TORUM, оборудван с автопилот.
29.06.2020 г.
3554
БАТА Агро 2021: Оптиком с много премиери и ценови премии за агротехника (ВИДЕО)
Остават няколко дни до началото на най-голямото селскостопанско изложение БАТА Агро 2021, което ще се проведе от 01 до 05 юни на летище Стара Загора. Фирма Оптиком , един от водещите вносители на селскостопанска техника у нас подготвя своето участие със заявката да покаже много нови машини и предложи специални ценови оферти по време на изложението. 
31.05.2021 г.
3851
Видео ревю
Rostselmash Torum 770 TerraTrac - ВИДЕО РЕВЮ
Вижте видео ревю на новия роторен, сега оборудван с гумено-верижен преден мост зърнокомбайн Rostselmash Torum 770. За повече информация: 0884 266 107 ;
08.06.2020 г.
3647
Какво подготвя Оптиком за БАТА АГРО 2019?
Екипът на ОПТИКОМ е готов за тазгодишното “различно” изложение с много новости, специални предложения за покупка на техника в дните на панаира и томбола за своите гости на щанда.
25.04.2019 г.
11200
Rostselmash показаха отлични резултати при жътва 2020. Сега са с 5 год. лизинг без лихва (ВИДЕО)
Полеви тестове на зърнокомбайни Rostselmash в земеделски стопанства в цяла България направи фирма Оптиком в разгара на жътвената кампания. Без предварителна подготовка, в реални условия, комбайните Rostselmash NOVA 330, Rostselmash RSM 161 и Rostselmash TORUM 770 показаха впечатляващи възможности на полето.
20.07.2020 г.
2879
30 машини с ценова премия от Оптиком за Бата Агро 2021. Вижте как да участвате!
30 години Оптиком - 30 Бата Машини” е Мотото на кампанията, която провежда фирма Оптиком. Тя ще бъде и акцент на предстоящото изложение за селскостопанска техника Бата Агро, което ще се проведе  от 1 ви до 5 ти юни на летище Стара Загора.
21.05.2021 г.
2847
Видео ревю
Полеви тестове на комбайни Rostselmash NOVA, TORUM 770, RSM 161
На всеки вече е направило впечатление, че пътувайки из цяла България все по-често по земеделските полета се виждат зърнокомбайни Rostselmash. Каква е причината за връщането на руските комбайни в българските зърнопроизводствени стопанства, ще ви обобщим в няколко основни акцента. 
14.07.2020 г.
1827
Официален старт на жътва 2020 - 16-Юни в село Странско, обл.Хасково (ПОКАНА)
За поредна година жътвата в Южна България ще стартира с провеждане на ритуала зажънване в село Странско, Димитровградско. Домакини ще са КЗУ "Доверие", с председател Петко Петков и фирма Оптиком, дългогодишен партньор на земеделската кооперация.
10.06.2020 г.
2807
Rostselmash показа топ иновационни комбайни, които променят пазара в България (ВИДЕО РЕВЮ)
Големият руски производител на зърнокомбайни ROSTSELMASH буквално смути западно-европейските производители на прибираща техника, като представи по време на изложението Агритехника 2019 в Хановер, Германия - цяла линия от иновационни комбайни с вградени всички модерни системи за качествена жътва.
 
05.12.2019 г.
4862
Агропарад 2019 показа екшън на полето (Видео и Снимки)
Оптиком показа в действие комбинации от високопроизводителна техника за ефективно земеделие. Фермерите имаха възможност да наблюдават техниката в работа на полето в разнообразни операции, след което имаха възможност да тестват машините сами и да се убедят в предимствата им. 
10.07.2019 г.
13804
Агропарад 2019 събира на 3-и Юли край Завет земеделци от цяла България
Петото издание на демонстрационно шоу на земеделска техника - Агропарад събира на 3 юли в гр. Завет, обл. Разград земеделци от цялата страна. Мащабното събитие организира фирма Оптиком, а домакин ще бъде ССОЗ Клас ООД.
25.06.2019 г.
10283
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG