Редакция на обява Добави обява

Кои са новостите при JCB за 2021-а година?

04.02.2021 г.
3115
На специална онлайн пресконференция британският производител JCB показа редица новости за 2021-а година в сегмента на машините със селскостопанско предназначение.

Нови телескопични товарачи JCB Loadall - серия III - Stage V

JCB представи изцяло нова серия телескопични товарачи с последното поколение двигатели Stage V, които отговарят на най-високите еко-норми на европейското законодателство, имат по-висока мощност и са без EGR. 

В новата серия влизат моделите с наименования: AGRI, AGRI Super и AGRI Xtra, съответно с мощност 109, 130 и 150 к.с. Важна новост е въвеждането на високоефективната и безстепенна DualTech VT трансмисия при повечето модели, включително и при новия JCB 532-60 AGRI Super. По избор на клиентите са налични и скоростните кутии: AutoShift 6, Powershift 4 и TorqueLock4 - с ръчен Powershift и блокаж на преобразувателя на въртящия момент.Съобразно изискванията за еко-нормите и двигателите Stage V, всички модели са оборудвани със система AutoStop за изключване на двигателя с цел икономия на гориво. Системата разполага с 30 секунден брояч преди загасяне на двигателя, който може да бъде деактивиран с докосване педала на газта или джойстика за хидравликата. Новост е и разположението на ауспуха, който вече е къс и скрит под капака на двигателя.

От 2021-а година телескопичните товарачи JCB с подемни стрели от 6, 7 и 9.5 метра, вече имат като стандарт максималната скорост от 40 км.ч. В серийното производство като стандарт вече влиза и телематичната система за GPS свързаност - JCB LiveLink.

Нова серия челни товарачиЗа нуждите на големите стопанства JCB показа новата серия TM - колесни телескопични челни товарачи, която включва 4 модела оборудвани с най-новите и високопроизводителни двигатели JCB DieselMAX - Stage V. Товарачите поставят нови високи стандарти в индустрията, въвеждайки 50 км./ч. максимална скорост, благодарение на 8 степенната Powershift трансмисия. 

Флагманът JCB TM420S е с мощност 173 к.с., а капацитетът на товароподемност е 4100 кг. при височина до 5.45 метра. Отличителна новост е изключително просторната кабина Command Plus с перфектна видимост, благодарение на единствено голямо панорамно стъкло, а също и видео камера за обратно виждане. Опционално може да бъде оборудвана с програмируеми LED светлини, като алтернатива на стандартните халогенни. 
Част от стандартното оборудване при новата серия товарачи JCB включва диференциали с ограничено приплъзване, както и автоматизирана система за контрол на налягането на гумите.

Повече мощност и подобрения за средния клас колесни товарачиЗа 2021-а година JCB представи подобреният при популярните в цяла Европа, най-вече  сред зърнопроизводителите, среден клас товарачи JCB 411 Agri, 413S Agri и 417 Agri. Всички модели вече са с новите двигатели Stage V и AutoStop система. Налице е увеличена мощност - от 130 до 150 к.с. при максимален капацитет на повдигане до 9.4 тона. 

Новото обозначение „S“ на JCB 413S Agri показва, че този товарач е оборудван за по-взискателни приложения; той има по-голяма мощност на двигателя, шестстепенна трансмисия Powershift и опционални диференциали с ограничено приплъзване отпред и отзад - за постигане на максимално сцепление. Тази комбинация позволява на JCB 413S да генерира върхова производителност и тягови характеристики при работа със зърно, скоби за силаж, товарене на торби с тор за торачки на полето, както и да поддържа до 50 км./ч/ транспортна скорост.

Нов ултра-компактен колесен товарач за работа във фермиКъм нововъведенията на JCB за 2021-а година влиза и новия JCB 403 Plus, който вече е с удвоена мощност спрямо предходната генерация и предоставя мощност от 50 к.с. в съчетание с хидравлична система с капацитет 60 л./мин. 

Въпреки малкия си размер, JCB 403 Plus е отличен помощник за работа в тесни пространства, животновъдни ферми, конеферми, малки сгради и тесни затворени пространства. Както и при по-големите си събратя, товарачът е оборудван стандартно с новата телематична система JCB Live Link, която позволява мониторинг на всички работни процеси и състоянието на машината.
Клиентите могат да избират между хидростатична трансмисия с максимална скорост 20 или 30 км./ч. Максималният товарен капацитет при този компактен товарач е 616 кг. В зависимост от нуждите в стопанството JCB 403 Plus може да бъде поръчан без кабина -  със защитен сгъваем ролбар, или с кабина за по-комфортна работа независимо от метеорологичните условия. 
Визия в бъдещето с електрически модели JCB.

По време на пресконференцията на JCB стана ясно, че британският производител продължава своите разработки за серийно производство на 100% електрически телескопични и колесни товарачи, като новият и наскоро представен изцяло електрически JCB Loadall 525-60E, както и електрическия мини челен товарач JCB 30-19E са само началото на една нова техническа революция, в която JCB показва отново лидерство и иновации.

За повече информация относно селскостопанските машини JCB можете да получите от фирма Оптиком  - Стара Загора, официален представител на марката за България.
0887 648 912 ; opticom@opticom-bg.com , www.opticom-bg.com 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG