Редакция на обява Добави обява

Комбайн за бадеми с двигатели John Deere пусна Tenias (ВИДЕО)

09.02.2019 г.
12670
Бадемите са питателни, вкусни и сред най-популярните в света дървета. И тъй като те растат само на няколко места в света, максимизирането на производителността е от решаващо значение. В България през последните години има редица нови инвестиции в градини с бадеми, като заедно с орехите и лешниците, това са нови перспективни подотрасли на селското стопанство.

Популярният испанският производител на челни товарачи за трактори - Tenias S.A. пусна на пазара уникален по рода си комбайн за бадеми, задвижван с двигател John Deere. Комбайнът разклаща и събира ядките с едно преминаване.
Този самоходен комбайн за бадеми променя начина, по който процъфтяващата индустрия за ядки се развива през последните години.

"Ние всъщност разработихме тази машина преди 20 години, но пазарът не беше готов за него. Сега, много бадемови овощни градини са създадени, за да могат да работят с нашия комбайн", казва Исус Тенияс, главен изпълнителен директор на Tenias S.A.
Комбайна работи ефективно при разстояние между редовете на дървета приблизително 5,5 метра и поддържане на максимална височина на дървото от 5,5 метра. Това позволява на комбайна да обработва пет до шест дървета на минута. Плюс това, един оператор може да управлява всички функции, от свързване към дървото и разклащане до събиране само с едно преминаване.

Как работи комбайн за бадеми?
Регулируемият таймер осигурява правилното количество вибрации за зрелите бадеми да падат от дървото, докато тези, които все още зреят, остават висящи. Плодът пада от дървото в тава, след това се плъзга надолу до конвейерната лента, към бункерът, който е с капацитет с капацитет 2,2 кубични метра.

В края на един ред бункера се изпразват в контейнер, така че плодовете могат да бъдат транспортирани до склада. При производството на бадеми нищо не се губи: обелките се използват за изхранване на добитъка, черупките като легла за добитък и дърветата се рециклират в края на продуктивния си живот, за да създадат алтернативна енергия.

Самоходния комбайн се задвижва от двигател John Deere PowerTech и PWL 4.5L Final Tier 4 / Stage IV. Инженерите от испанския дистрибутор на двигатели John Deere, Transdiesel S.L., са взели участие в проектирането на прототипа през 2016 г. "Комбайните Tenias са проектирани и произведени изцяло в Испания", казва Даниел Морено, мениджър в Transdiesel. "Те са популярни и в САЩ, както и в районите на отглеждане на бадеми в Испания и Португалия. Ние помогнахме да се осигури най-добрата конфигурация на двигателя и да се побере в дизайна на машината, както и да се спазят екологичните норми и стандартите за емисии на ЕС. "
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
към всички новини
към всички новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG