Редакция на обява Добави обява

Концептуалното шаси Straddle на New Holland спечели германските награди за дизайн 2023

19.12.2022 г.
2111
Концептуалното шаси Straddle на New Holland спечели германските награди за дизайн - 2023. Straddle Tractor Concept на New Holland е носител на златен медал на German Award Design 2023 в категорията "Отличен продуктов дизайн".

Германската награда за дизайн е престижна награда, присъждана от Германския съвет за дизайн, немски орган за дизайн и марка, базиран във Франкфурт на Майн. Членовете на журито формират уникална мрежа от експерти по иновации и дизайн.

Straddle Tractor Concept е съвместна продукция на New Holland Agriculture и Pininfarina, международно признатата дизайнерска къща.

Концептуалното шаси е предназначено за мултифункционални дейности в лозарството - прибиране на грозде, обработка на лозя, резитба, поръскане и други.

Футуристичният дизайн, разработен от Pininfarina, съчетава безопасност, комфорт и технология: той е вдъхновен от формата на чаша шампанско – висока, широка в горната част и стесняваща се в долната част – като почит към първокласните винопроизводители от региони като Шампанско, Медок и Бургундия.

Кабината е изцяло изработена от стъкло, осигурявайки на оператора изключителна видимост върху лозите и наоколо и е наклонена по посока на движението, добавяйки динамика към дизайна.

Цялостният външен вид на машината се отличава с плавните и динамични линии, вдъхновени от автомобилите. Откритата рамка придава спортен вид.

Интериорът разполага с голяма единична врата и въртяща се седалка, с използване на дърво, което допринася за плюшеното, луксозно усещане на кабината, отново напомнящо за винени бъчви.

В съответствие с дългогодишния и непрекъснато нарастващ ангажимент на New Holland Agriculture към всички аспекти на устойчивото земеделие и стратегията на марката Clean Energy Leader, концепцията е създадена като готова за електрическа тяга, за бъдещето на машини, захранвани с алтернативна енергия.

Карло Ламбро, президент на марката на New Holland Agriculture, каза: „Революционната концепция на Straddle Tractor Concept е резултат от сътрудничеството на двама специалисти в съответната област, които предлагат елегантен дизайн, изключителна иновация и напредничава идея за машини в селското стопанство. За New Holland е чест да получи тази неочаквана награда, това ни прави още по-склонни да продължим да разработваме безопасни, удобни, висококачествени и разбира се, добре проектирани машини.“
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG