Редакция на обява Добави обява

Коя сеялка да изберем - Vaderstad Spirit или Vaderstad Rapid? (ВИДЕО)

05.07.2019 г.
12898
Сеялките Vaderstad се превърнаха в емблема за прецизна и бърза сеитба сред българските зърнопроизводители. Все повече професионалисти в сектора избират сеялките Vaderstad, които вече присъстват в агропарка на почти всяко стопанство в страната.
 
Петър Юнгстед, Експорт мениджър във Vadersatd, споделя пред нас основните акценти за двете серии популярни сеялки:
“Основната разлика между двете машини е как се полагат семената. На първо място, Spirit работи предимно върху меки почви и процесът на сеитбата тук е съвършен. Има V-образна форма на дисковете, които създават браздата, в която полагаме семето. Rapid е по-скоро за директна сеитба в тежки условия и всъщност прави пробиване на почвата, за да се създаде място за качествено полагане на семената. Това е основната разлика между двете серии сеялки.”
Как да изберем правилният модел сеялка?
Най-важният въпрос, които земеделският производител трябва да си зададе преди инвестицията в нова сеялка е: Каква е почвата и какви са почвените условия? За прецизна и бърза сеитба в по-твърди почви, правилният избор на сеялка е - Vaderstad Rapid. Ако сте насочени повече към почвообработка и сеитба на по-меки почви, то тогава Vaderstad Spirit е идеалната сеялка за вашето стопанство.
 

 
Най-важните акценти за Vaderstad Spirit:
Това е много добре позната сеялка като марка и серия в България. Spirit прави няколко агротехнически операции с едно преминаване на полето. Първо има 2 реда дискова брана отпред, с която се създава много добра подготовка за последващо оформяне на сеитбеното легло и за точното полагане на семената. След това сеялката компресира почвата с ред големи, гумени колела и полага семената чрез отваряне на почвата с V-образно позиционирани дискове. 
 
За да се осигури постоянна дълбочина на изсяване дори и в хълмисти райони и различни типове почва, Spirit е оборудвана с активен натиск на изсяващите ботуши, благодарение на сензори в хидравличната система, които веднага регистрират ако сеялката работи в наклонен терен. Машината се предлага в работна ширина от 4 до 9 метра. Сеялката има 3900 литров бункер за семена с голям и лесен за пълнене отвор. 
 

 
Важна техническа иновация е новият модул за електронни услуги E-Services, който свързва машината и трактора по най-добрия възможен и лесен начин. Чрез iPad дисплей, земеделците управляват, калибрират и настройват машината лесно, както и разполагат с богата наличност от лог файлове. Дисплеят е перфектен и повечето от фермерите са запознати с него и знаят как работи.
 
Най-важните акценти за Vaderstad Rapid:
При Rapid също има дискова брана в предната част на сеялката с цел създаване на добра повърхност за полагането на семената. За разлика от серията Spirit, при сеялките Rapid е налице един диск, а процесът на изсяване е с пробиване на почвата, което позволява по-висока скорост и работа в необработени след жътва площи. След полагането на семената, Rapid е оборудвана с уплътняващ валяк, който упражнява 150 кг. натиск върху всеки ред. 
 
Една от най-съществените особености при серията Rapid е, че сеялките се предлагат в 2 основни варианта : механични или с въздушна компресия за полагането на семената. В първия вариант работните ширина са от 3 до 4 метра, докато при моделите с хидравлично изсяване и въздушен вентилатор, работните ширини са от 4 до 8 метра. 
 
Благодарение на хидравлично задвижваните дозиращи апарати, Rapid достига изключително висок капацитет без аналог при конкурентни марки сеялки, достигащ 1.5 кг. семена на хектар - без значение от вид и размер.
 
Vaderstad Rapid също са оборудвани със системата E-Services, така че комуникацията от кабината на трактора се осъществява лесно. Земеделският производител просто трябва да заложи сеитбената норма.
 
Повече техническа информация, цени и лизингови условия за сеялките Vaderstad, можете да получите от Тайтън Машинъри България на кратък номер *4040, както и на:
info@titanmachinery.bg ; https://titanmachinery.bg 
 
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай

Свързани статии

Vaderstad представя нови сеялки от серията Tempo L
През 2019-а семейството на сеялките Vaderstad Tempo L се увеличава с нови модели. Емблематичната серия, носител на Световен рекорд за високоскоростна прецизна сеитба се увеличава с изцяло нов модел Tempo L 8 и подобрения в добре познатите Tempo L 12 и Tempo L18.
15.03.2019 г.
11625
Vaderstad Tempo T - израз на безупречното шведско качество при пролетните сеялки
Високопрофесионалните сеялки не са само привилегия за най-едрите зърнопроизводители. Топ-качеството, прецизността и високата скорост на сеитба са достъпни и за земеделците, които обработват средни по размер земеделски площи и работят с трактори с мощност от 100 к.с.
21.03.2019 г.
13022
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG