Редакция на обява Добави обява

Krone и Lemken обединяват усилия за общо производство на автономни машини

02.03.2022 г.
2665
Немските производители Krone и Lemken обединяват усилия за общо производство на автономни машини. Досега нито една от двете компании не е давала индикация, че има някакъв интерес да навлезе на пазара на трактори, но това е, което направиха с представянето на първите си модели автономни трактори, означава, че все още сегмента в иновациите не е установен, за разлика от конвенционалните трактори.

Съвместният проект е наречен Combined Powers и концепцията се основава на това, което Krone и Lemken наричат автономна „процесна единица“.

Състои се от задвижващ агрегат и различни инструменти, които вече са преминали изпитания при култивиране, оран, сеитба, косене, шредиране и сеносъбиране миналата година.

Намерението е концепцията да бъде интегрирана във вече добре утвърдените системи за фуражни култури "Зелена линия" и обработка на почвата на двете компании.

Без кабина и скоростна кутия, автономният трактор ще има значително намалени производствени разходи.

Един конвенционален трактор с мощност 230 к.с. се продава за около 225 000 евро. Една машина само с двигател, алтернатор, шепа електрически мотори и кутия с чипове вероятно ще бъде значително по-малко, въпреки че все още има развитие и други скрити разходи, които трябва да се вземат предвид.

Има обаче една уловка, а това е, че тракторите и инвентарът са проектирани да работят като една единица, което означава, че цялата система трябва да бъде закупена, а не само част от трактора, която може да се закачи към съществуващите инвентари.

Машината и задвижващият агрегат действат като една интегрирана интелигентна система. Въз основа на дългогодишния опит в прилагането на ISOBUS  върху машини Krone и Lemken, задвижващият агрегат и машината комуникират и взаимодействат, споделяйки буквално всички видове данни.

© Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG