Редакция на обява Добави обява

Krone и Lemken с нова съвместна разработка на автономни агро машини

03.04.2024 г.
922
През сезон 2024 г. ще бъдат представени значителни разширения в областта на автономните технологии в селското стопанство. Специалистите по агротехника KRONE и LEMKEN значително разширяват приложенията на своите автономни тракторни агрегати, като използват и предната навесна система.

С техния съвместен проект "Combined Powers", KRONE и LEMKEN се стремят да насочат вниманието не само към разработката на автономни тракторни агрегати, но и към свързаните с тях работни процеси чрез допълнителни практически изпитания в страната и чужбина.

Наблюденията и резултатите от полевите изпитания през 2022 и 2023 година бяха включени в оптимизацията и по-нататъшното развитие на различни функции на тракторните агрегати.
Функционалността на тракторните агрегати е значително подобрена чрез интегрирането на предна връзка с ВОМ; това означава, че сега са налични две отделни, интелигентни места за агрегатиране на инвентара. Тази комбинация може да бъде използвана печелившо както в обработката на зелени площи, така и в оранжерийното земеделие. За специалиста по зелени площи KRONE, например, използването на комбинация отпред и отзад значително подобрява ефективността на косенето.

Първоначалният опит беше успешно придобит с използването на предната косачка на KRONE EasyCut F 320 в комбинация с Butterfly EasyCut B 950 Collect. LEMKEN, от друга страна, използва допълнителната функция особено в областите на обработка на стърнища и сеитба, където валяци и предни хопери могат сега лесно да бъдат носени и използвани.

Техническите единици (VTE) бяха допълнително разработени, като се вземат предвид лекотата на поддръжка, практичността и оптимизацията на сензорните носители. Друг важен момент е подобрението на дизел-електрическото задвижване. Новото поколение машини запазва своята мощност от 170 kW / 230 hp и продължава да разполага с 4-колесно управление с големи гуми за максимална теглителна сила и минимално налягане върху почвата. Представеното на Agritechnica 2023 транспортно решение, използващо теглич (VTS = система за транспорт на превозни средства), е възможно дори в комбинация с предно монтирани инструменти. Новите тракторни агрегати се отличават с единната си боя в динамичен платинен сив цвят.

Проектът "Combined Powers" представлява решаваща стъпка към ефективност и иновации в съвременното земеделие. Напредналите автономни тракторни агрегати от KRONE и LEMKEN позволяват провеждането на мащабни практически изпитания и значително подобряват надеждността на автономните процеси. Тестовите разположения се извършват на различни ферми в Германия и съседните европейски страни, за да се тества функционалността и комуникацията на техническите единици (VTE) с различни инструменти при реални условия.

KRONE и LEMKEN разчитат на отворени интерфейси и са в активен диалог с други производители на инвентар, за да използват синергиите и да създадат добавена стойност за клиента. И двете компании се стремят да развиват продукта в тясно сътрудничество с практикуващите фермери и да го направят пазарно годен възможно най-бързо. Това ще създаде прогресивни решения на нарастващия недостиг на квалифициран аграрен труд, като позволи на фермерите да действат като системни оператори на автономно работещи машини в бъдеще и да се съсредоточат повече върху въпросите на оранжерийното земеделие и управлението на фермата.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG