Редакция на обява Добави обява

Kubota и Nvidia ще разработват автономни трактори с изкуствен интелект

20.10.2020 г.
2515
Kubota започва партньорство с американския производител на микропроцесори, чипове и видео карти Nvidia за разработване на самоуправляващи се автономни трактори. Използвайки графичните процесори на Nvidia, изкуствения интелект и камерите, тракторите трябва да работят напълно автономно.

Автономните трактори на Kubota трябва да осигурят решение за проблемът със заетостта, което е да помогне за справяне с недостига на работници в японската селскостопанска индустрия, където първо ще будат пуснати новите модели японски трактори.

Тракторите Kubota ще бъдат оборудвани с графични процесори Nvidia (GPU) и изкуствен интелект (AI), съчетани с камери за незабавна обработка на събраните данни. GPU и AI на Nvidia ще бъдат използвани и за подробен анализ на метеорологичните данни и условията на реколтата.

Kubota пусна своята концептуална линия автономни трактори Agrirobo още през 2017 г. Тези трактори могат да работят автономно, използвайки радар за установяване на обкръжаващата среда. Те обаче не използват изкуствен интелект и следователно изискват човешки надзор.

През януари 2020 г. Kubota демонстрира своята концепция "X трактор". Този футуристичен модел беше представен на изложение за нови продукти в Киото, Япония. Тази концепция беше оборудвана с изкуствен интелект (AI) и технология за електрификация. Така нареченият „мечтан трактор“ е напълно автономен трактор, който трябва да представя бъдещето на земеделието, изготвено от Kubota.

Сега изглежда, че концепцията на Kubota е една крачка по-близо до превръщането в реалност, благодарение на партньорството с Nvidia.

© 2020 Агросалон.БГ

вижте още: агро новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG