Редакция на обява Добави обява

Kubota и Topcon подписаха споразумение в областа на прецизното земеделие

25.10.2021 г.
2531
Японските компании Kubota и Topcon, които все повече увеличават присъствието си в Европа, подписаха споразумение в областта на прецизното земеделие.

Договорът за сътрудничество е подписан от Kubota Corporation, Topcon Corporation  и Topcon Positioning Systems, Inc, последната от които е базирана в САЩ. Компаниите ще работят заедно за иновации и бъдеща комерсиализация чрез съвместни изследвания в областта на интелигентното земеделие, обединявайки технологиите и ноу-хау, разработени от всяка компания.

Докато глобалното търсене на храни продължава да нараства и недостигът на работна ръка в производствените обекти също става все по-сериозен проблем, има и нарастващи очаквания за интелигентно земеделие, което има за цел да подобри ефективността и производителността на труда.

Kubota продължава да доставя продукти и услуги за фермерите по целия свят в продължение на много години, докато Topcon насърчава автоматизацията на операциите във фермите чрез автоматично управление, технологии за анализ на културите и дигитални решения. И двете компании, всяка от които има свои собствени технически познания ще работят съвместно, за да продължат напред с научни изследвания и разработки в интелигентното земеделие в широк спектър от области, включително събиране и управление на агрономически данни, които използват различни сензори, и решения за подобряване на производителността чрез автоматизация, използвайки големи данни (Big Data), и подобни.

Престижната марка японски GPS навигационни системи за земеделие - TOPCON, се предлага в България от ОПТИКОМ

© 2021 Agrosalon.BG


Свързани статии

Topcon представи нова серия дисплеи за GPS навигации за трактори и агротехника
Японският бранд Topcon e един от глобалните лидери в производството на GPS навигации за селско стопанство, строителна техника, пътно строителство и авиоиндустрия. В Европа Topcon е символ на прецизното японско качество - бе зкомпромиси във всяко отношение. Няколко големи производители на трактори вграждат серийно именно японските навигации Topcon. Сред тях са McCormick, Landini и др.
 
26.10.2020 г.
3031
Зърнопроизводители масово преминават на японски GPS навигации TOPCON без скрити такси
Зърнопроизводители масово преминават на японски GPS навигации TOPCON без скрити такси.  Все повече земеделци избират да инсталират на своите трактори и комбайни - японските GPS навигации TOPCON - не само заради върховото японско качество.
30.09.2020 г.
3236
Все повече земеделци избират TOPCON за прецизно управление на трактори и инвентар
До края на месец Март 2020, официалния вносител на Topcon за България Оптиком - провежда промоция за Topcon X25.  Възползвайте се, не отлагайте!
18.03.2020 г.
3280
Topcon и IBM започват съвместно разработване на изкуствен интелект за агробизнеса
Topcon и IBM започват съвместно разработване на изкуствен интелект за нуждите на селското стопанство. Споразумението между японската корпорация Topcon един от световните лидери в производството на GPS навигации за трактори и уреди за прецизно земеделие и американската компания IBM 
02.09.2019 г.
11071
GPS навигации TOPCON - Новото японско решение за трактори и агротехника от ОПТИКОМ (ВИДЕО)
Една от новостите на изложението БАТА АГРО 2019, което се проведе край Стара Загора е, че за първи път Оптиком ООД представи новият японски бранд в сферата на прецизното земеделие – TOPCON, на които вече е официален представител.
29.05.2019 г.
14527
Topcon - предимства и топ технологии за прецизна сеитба (ВИДЕО)
Прецизните решения на Topcon помагат на земеделците да се справят с предизвикателствата на съвременното селско стопанство – от планиране и подготовка на полето до прибиране на реколтата.
19.04.2021 г.
2321
GPS навигация TOPCON X25: японска прецизност и топ-качество за вашия трактор
Topcon X 25 предоставя възможност за избор между основен или разширен пакет с функции. Извършва експорт на граници, покритие и карти с почвеното състояние. Topcon X 25 предлага контрол на нормата на един продукт при основния пакет или променлива норма
01.08.2019 г.
16256
Оптиком въвежда нови стандарти в прецизното земеделие с японския лидер TOPCON
Тоpcon, един от световните лидери в прецизните технологии, разширява присъствието си на българския пазар с партньорството между Topcon Agriculture и Оптиком ООД, която е една от най-динамично развиващите се компании у нас в областта на търговията и продажбата на селскостопанска техника.
16.04.2019 г.
14411
McCormick започна да сглобява фабрично Topcon навигации в новите трактори
Производителя на трактори McCormick започна да сглобява фабрично Topcon навигации в новите си серии трактори. Новото техническо решение се дължи на сключно споразумение между McCormick и японската марка Topcon - един от световните лидери в производството на GPS навигации и специализирани решения за картиране.
22.01.2019 г.
16798
Yield Trakk от TOPCON дава ключови данни от жътвата за успешни управленски решения в стопанството (ВИДЕО)
При правилна работа със системата, можем да спестим до 15-20% от внасянето на тор и да увеличим с 10-15% добива.
07.07.2023 г.
2402
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG