Редакция на обява Добави обява

Kubota инвестира във водещия агро иноватор за бране на плодове - TEVEL

29.01.2021 г.
2375
Kubota инвестира във водещия агро иноватор TEVEL - лидер в разработката и производството на роботизирани локални дронове за бране на плодове.

Аеро-роботът за бране на плодове спечели наскоро Международна награда за агроиновации - Награда за най-добър полеви робот 2020.

Агроиновацията включва дронове с "ръце" за бране на ябълки. Най-важното обаче, което трябва да се каже още в самото начало е, че дронове не летят свободно както сме свикнали, а са прикрепени с кабели към базови модули, които се придвижват в редовете на овощните градини. По този начин се решават няколко проблема: няма риск от загубване на контрол над дрона, няма риск от падане на батерия, понеже кабела осигурява постоянно захранване, а най-важното е, че модула между редовете може да пренася пълните щайги с продукция.

С тази инвестиция в Tevel,  Kubota предприе стъпки за ускоряване на своята иновационна философия с цел създаване на нови бизнес възможности, продукти и услуги за земеделската индустрия. На фона на пандемията, Kubota Group възнамерява да разшири своите фокусирани върху общността бизнес операции, за да предостави интегрирани и съвместни решения, технологичен напредък и уникална стойност за клиентите във всички сегменти от своя бизнес.

Всяка година се произвеждат над 800 милиона тона плодове на площ от 70 милиона хектара в целия свят, което представлява годишна пазарна стойност от 1 трилион долара. Фермерите харчат ежегодно 100 милиарда долара за бране на плодове и набират над 10 милиона временни работници за кратък период от време, за да берат плодовете си. Тези сезонни работници са все по-трудни за намиране, набиране, обучение, наемане и осигуряване на временно жилище.

Снабдяването и експлоатацията на работниците на място по време на сезона за бране е основно ограничение, което рискува техните инвестиции и рентабилност за сезона, както и способността им да берат всичките си плодове в рамките на кратък и конкурентен период от време. В допълнение, поради сложността при преминаване на граници и международни пътувания по време на пандемията, кризата Covid-19 допълнително влоши недостига на работна ръка и увеличи риска в производството на плодове, като ограничи наличието на работници мигранти. Следователно, решението на Tevel увеличава глобалната продоволствена сигурност, като предоставя налична и надеждна верига за доставки.

Tevel, основана през 2017 г. в Израел, разработва автономни летящи роботи за бране на плодове, съчетаващи изкуствен интелект с компютърно зрение, усъвършенствана роботика, аеронавигационно инженерство, най-съвременен контрол на полета и синтез за възприятие и обработка на данни. Tevel е решил многобройни технологични предизвикателства и се очаква да внедри търговско въвеждане през 2021 г. Решението на Tevel осигурява най-висока производителност при най-ниски разходи, заедно с високи нива на гъвкавост, които дават възможност за прибиране на реколтата от множество видове плодове.

Стратегическото позициониране на Kubota като лидер в глобалното земеделие и производство на оборудване, заедно с Tevel, ще засили развитието на компанията за спестяване на труд и технологии за автоматизация за бране на плодове и ще даде възможност за стартиране на бизнес с решения, използващ тези технологии, което ще допринесе до спестяване на труд и подобряване на ефективността в земеделието.

През цялата си история Kubota отново и отново показва ангажимента си да решава предизвикателствата на обществото. С напредването на Kubota компанията ще продължи с усилията си да допринася в критичните области на храните, водата и околната среда. Пример за тези начинания са илюстрирани през 2019 г., тъй като Kubota основа „Център за иновации“ в Япония и Европа като подразделения за създаване на нови бизнес начинания, продукти и услуги. Това подразделение помага да се създаде среда, която насърчава и насърчава иновациите чрез партньорства с външни бизнеси като стартиращи компании AgTech, земеделски производители, изследователски институти и университети.

„Чрез по-нататъшни иновации ние ще продължим да допринасяме за света в областта на храните, водата и околната среда, като гледаме напред към обществото след Covid-19“, заявява Юичи Китао, Чайман директор на Kubota Corporation.

„С нашата инвестиция в Тевел си партнираме с една от най-модерните технологични компании в брането на плодове. Kubota се ангажира да помогне за решаването на проблемите на производителите на плодове при осигуряването на сигурност за времето и качеството на прибиране на реколтата и да се справи с нарастващите проблеми на труда, пред които са изправени производителите в днешно време “, обяснява Петер ван дер Влугт, генерален мениджър на Иновационния център в Европа.

© 2021 Агросалон БГ

 

Свързани статии

Аеро-робот за бране на плодове спечели Международна награда за агроиновации 2020
Агроиновацията включва дронове с "ръце" за бране на ябълки. Най-важното обаче, което трябва да се каже още в самото начало е, че дронове не летят свободно както сме свикнали, а са прикрепени с кабели към базови модули, които се придвижват в редовете на овощните градини.
11.12.2020 г.
2637
Kubota показа концептуален електрически трактор с изкуствен интелект (ВИДЕО)
Оборудван с изкуствен интелект (AI) и технология за електрификация, този така наречен „трактор на мечтите“ е напълно автономен и цели да представя бъдещето на земеделието, според визията на Kubota.
21.01.2020 г.
3035
Kubota инвестира 55 млн.евро в нов развоен център за трактори
В рамките на продължаващия растеж на Kubota в Европа, японската корпорация обяви, че ще инвестира 55 млн. евро в нов център за научноизследователска и развойна дейност в Европа.
19.11.2018 г.
12551
Kubota партнира с холандски стартъп за иновационни технологии с дронове
Aurea е стартиращ бизнес със седалище в Холандия. Чрез комбиниране на данни, събрани от дронове и IoT сензори с технология за изкуствен интелект (AI), хай-тек компанията предлага такива решения като прогнозиране на добивите и картографиране на почвата за производителите на плодове. С богат опит в услугите за картографиране на дронове, Aurea вече изгради глобална мрежа за събиране на данни от дронове.
12.05.2020 г.
2556
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG