Редакция на обява Добави обява

Kubota инвестира във водещия агро иноватор за бране на плодове - TEVEL

29.01.2021 г.
1209
Kubota инвестира във водещия агро иноватор TEVEL - лидер в разработката и производството на роботизирани локални дронове за бране на плодове.

Аеро-роботът за бране на плодове спечели наскоро Международна награда за агроиновации - Награда за най-добър полеви робот 2020.

Агроиновацията включва дронове с "ръце" за бране на ябълки. Най-важното обаче, което трябва да се каже още в самото начало е, че дронове не летят свободно както сме свикнали, а са прикрепени с кабели към базови модули, които се придвижват в редовете на овощните градини. По този начин се решават няколко проблема: няма риск от загубване на контрол над дрона, няма риск от падане на батерия, понеже кабела осигурява постоянно захранване, а най-важното е, че модула между редовете може да пренася пълните щайги с продукция.

С тази инвестиция в Tevel,  Kubota предприе стъпки за ускоряване на своята иновационна философия с цел създаване на нови бизнес възможности, продукти и услуги за земеделската индустрия. На фона на пандемията, Kubota Group възнамерява да разшири своите фокусирани върху общността бизнес операции, за да предостави интегрирани и съвместни решения, технологичен напредък и уникална стойност за клиентите във всички сегменти от своя бизнес.

Всяка година се произвеждат над 800 милиона тона плодове на площ от 70 милиона хектара в целия свят, което представлява годишна пазарна стойност от 1 трилион долара. Фермерите харчат ежегодно 100 милиарда долара за бране на плодове и набират над 10 милиона временни работници за кратък период от време, за да берат плодовете си. Тези сезонни работници са все по-трудни за намиране, набиране, обучение, наемане и осигуряване на временно жилище.

Снабдяването и експлоатацията на работниците на място по време на сезона за бране е основно ограничение, което рискува техните инвестиции и рентабилност за сезона, както и способността им да берат всичките си плодове в рамките на кратък и конкурентен период от време. В допълнение, поради сложността при преминаване на граници и международни пътувания по време на пандемията, кризата Covid-19 допълнително влоши недостига на работна ръка и увеличи риска в производството на плодове, като ограничи наличието на работници мигранти. Следователно, решението на Tevel увеличава глобалната продоволствена сигурност, като предоставя налична и надеждна верига за доставки.

Tevel, основана през 2017 г. в Израел, разработва автономни летящи роботи за бране на плодове, съчетаващи изкуствен интелект с компютърно зрение, усъвършенствана роботика, аеронавигационно инженерство, най-съвременен контрол на полета и синтез за възприятие и обработка на данни. Tevel е решил многобройни технологични предизвикателства и се очаква да внедри търговско въвеждане през 2021 г. Решението на Tevel осигурява най-висока производителност при най-ниски разходи, заедно с високи нива на гъвкавост, които дават възможност за прибиране на реколтата от множество видове плодове.

Стратегическото позициониране на Kubota като лидер в глобалното земеделие и производство на оборудване, заедно с Tevel, ще засили развитието на компанията за спестяване на труд и технологии за автоматизация за бране на плодове и ще даде възможност за стартиране на бизнес с решения, използващ тези технологии, което ще допринесе до спестяване на труд и подобряване на ефективността в земеделието.

През цялата си история Kubota отново и отново показва ангажимента си да решава предизвикателствата на обществото. С напредването на Kubota компанията ще продължи с усилията си да допринася в критичните области на храните, водата и околната среда. Пример за тези начинания са илюстрирани през 2019 г., тъй като Kubota основа „Център за иновации“ в Япония и Европа като подразделения за създаване на нови бизнес начинания, продукти и услуги. Това подразделение помага да се създаде среда, която насърчава и насърчава иновациите чрез партньорства с външни бизнеси като стартиращи компании AgTech, земеделски производители, изследователски институти и университети.

„Чрез по-нататъшни иновации ние ще продължим да допринасяме за света в областта на храните, водата и околната среда, като гледаме напред към обществото след Covid-19“, заявява Юичи Китао, Чайман директор на Kubota Corporation.

„С нашата инвестиция в Тевел си партнираме с една от най-модерните технологични компании в брането на плодове. Kubota се ангажира да помогне за решаването на проблемите на производителите на плодове при осигуряването на сигурност за времето и качеството на прибиране на реколтата и да се справи с нарастващите проблеми на труда, пред които са изправени производителите в днешно време “, обяснява Петер ван дер Влугт, генерален мениджър на Иновационния център в Европа.

© 2021 Агросалон БГ

 

Свързани статии

Аеро-робот за бране на плодове спечели Международна награда за агроиновации 2020
Агроиновацията включва дронове с "ръце" за бране на ябълки. Най-важното обаче, което трябва да се каже още в самото начало е, че дронове не летят свободно както сме свикнали, а са прикрепени с кабели към базови модули, които се придвижват в редовете на овощните градини.
11.12.2020 г.
1251
Kubota показа концептуален електрически трактор с изкуствен интелект (ВИДЕО)
Оборудван с изкуствен интелект (AI) и технология за електрификация, този така наречен „трактор на мечтите“ е напълно автономен и цели да представя бъдещето на земеделието, според визията на Kubota.
21.01.2020 г.
1796
Kubota инвестира 55 млн.евро в нов развоен център за трактори
В рамките на продължаващия растеж на Kubota в Европа, японската корпорация обяви, че ще инвестира 55 млн. евро в нов център за научноизследователска и развойна дейност в Европа.
19.11.2018 г.
11453
Kubota партнира с холандски стартъп за иновационни технологии с дронове
Aurea е стартиращ бизнес със седалище в Холандия. Чрез комбиниране на данни, събрани от дронове и IoT сензори с технология за изкуствен интелект (AI), хай-тек компанията предлага такива решения като прогнозиране на добивите и картографиране на почвата за производителите на плодове. С богат опит в услугите за картографиране на дронове, Aurea вече изгради глобална мрежа за събиране на данни от дронове.
12.05.2020 г.
1426
към всички новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG