Редакция на обява Добави обява

Kubota отвори нов логистичен център в Европа за по-бързи доставки на трактори и резервни части от Япония

05.08.2022 г.
2388
Kubota отвори нов логистично-дистрибуционен център за Северна Европа (NEDC) в Албласердам, Холандия. Тази инвестиция е направена с цел разработване на по-голям капацитет за сглобяване и логистична система за региона, което позволява на Kubota да доставя трактори и агротехника по-бързо.

Президентът и представителен директор на компанията, Юичи Китао, присъства на церемонията по откриването на новия център заедно с президента на европейското бизнес звено за трактори (TBU) на Kubota, Шиничи Ямада, както и други представители от висшия ръководен екип на Kubota Group.

Сложността на европейския пазар, който става все по-конкурентен с все по-взискателни и с разнообразни изисквания на клиентите, наложи Kubota да реагира с по-голяма гъвкавост и ефективност, за да отговори напълно на тези нужди. Благодарение на отличното си местоположение в пристанището на Alblasserdam, непосредствено до контейнерния терминал, NEDC ще улесни дейностите по внос и износ за продукти, произхождащи от Европа, Япония, Съединените щати и Индия и по този начин дистрибуцията на продуктите на Kubota.

NEDC ще позволи на компанията да се съсредоточи върху предоставянето на услуги, които повишават удовлетвореността на клиентите, превръщайки се в техен доверен партньор, в съответствие с мотото на групата „Kubota на ваша страна“. В допълнение, с този нов център, който първоначално ще наеме 60 души, компанията очаква да рационализира вътрешните си процеси и да намали логистичните и оперативните разходи.

С повече от 32 000 m2 площ и капацитет за сглобяване на 3000 единици годишно, стартирането на NEDC изисква големи усилия от екипа на проекта на Kubota поради сложността на самия проект, както и няколко външни въздействия, създадени от COVID -19 пандемия и продължаващи предизвикателства в глобалната верига на доставки. Екипът на проекта NEDC демонстрира способността на Kubota да преодолее предизвикателствата, пред които е изправена, и успешно да завърши строителството и да започне операции, благодарение на упоритата работа на служителите и голямата подкрепа на ключови партньори, като Goodman, Channelfret International, Broekman Logistics и BCTN Terminals.

Президентът на Kubota Corporation, Юичи Китао, подчерта важността, която новият дистрибуционен център на компанията ще има за групата: „Убеден съм, че NEDC ще играе ключова роля в растежа и подобряването на нашия европейски бизнес. Надявам се, че това ново съоръжение може успешно да допринесе за превръщането на Kubota Group във водеща световна марка в индустрията, постигайки удовлетвореност на клиентите чрез отлично обслужване и операции”.

Във встъпителната си реч президентът на Kubota на европейското бизнес звено за трактори Шиничи Ямада коментира: „Първо, бих искал да изразя искрените си благодарности на всички наши служители и партньори за тяхната упорита работа за създаването на новия Европейски център за дистрибуция. Пускането в експлоатация на това съоръжение не е самоцел. Това, което искаме с новия NEDC, е да разширим капацитета си за сглобяване и доставка, за да увеличим производителността и да обслужваме по-добре нашите клиенти. Уверени сме, че това перфектно местоположение ще ни улесни и в управлението на международните ни бизнес отношения”.

Свързани статии

Kubota сключи партньорство с производителя на челни товарачи MX
Японският производител на трактори Kubota сключи партньорство с френския производител на челни товарачи MX, която ще предостави своите челни товарачи за тракторите от серията Kubota M.
21.09.2021 г.
2265
Първо в Агросалон.БГ: KUBOTA пуска нова серия трактори - M8 с мощност над 200 к.с. (ВИДЕО)
След свързването си с канадската фирма Buhler Versatile, японския производител Kubota пусна първия си трактор с шестцилиндров двигател и мощност над 200 к.с.
12.08.2019 г.
11821
Kubota отново е сред най-предпочитаните марки трактори на българския пазар
Японските трактори Kubota се класираха за поредна година сред 3-те най-продавани марки трактори в България. С пазарен дял от 10% от общия обем на продажбите на нови трактори през 2020-а година, престижния японски бранд зае достойното трето място.
22.01.2021 г.
2689
Kubota построи новия си европейски развоен център за трактори и агротехника
Kubota построи новия си европейски развоен център за трактори и агротехника. Инвестицията е в размер на над 55 млн. евро.
02.04.2021 г.
2644
Kubota инвестира 55 млн.евро в нов развоен център за трактори
В рамките на продължаващия растеж на Kubota в Европа, японската корпорация обяви, че ще инвестира 55 млн. евро в нов център за научноизследователска и развойна дейност в Европа.
19.11.2018 г.
12546
Kubota отчита засилен интерес към новите си пръскачки в Западна Европа
Експанзията на Kubota във Франция, Белгия и Германия вече е с пълна гама машини, като най-много клиенти има във Франция заради по-ниските цени, бърза логистика и лизингови схеми.
 
11.09.2019 г.
10991
Kubota показа концептуален електрически трактор с изкуствен интелект (ВИДЕО)
Оборудван с изкуствен интелект (AI) и технология за електрификация, този така наречен „трактор на мечтите“ е напълно автономен и цели да представя бъдещето на земеделието, според визията на Kubota.
21.01.2020 г.
3025
Kubota и Nvidia ще разработват автономни трактори с изкуствен интелект
Тракторите Kubota ще бъдат оборудвани с графични процесори Nvidia (GPU) и изкуствен интелект (AI), съчетани с камери за незабавна обработка на събраните данни. GPU и AI на Nvidia ще бъдат използвани и за подробен анализ на метеорологичните данни и условията на реколтата.
20.10.2020 г.
2514
Kubota инвестира във водещия агро иноватор за бране на плодове - TEVEL
Kubota инвестира във водещия агро иноватор TEVEL - лидер в разработката и производството на роботизирани локални дронове за бране на плодове.
29.01.2021 г.
2371
Kubota представи първата си прикачна пръскачка XTS3
Kubota представи първата си прикачна пръскачка XTS3, произведена в Европа. Серията XTS3 е проектирана с фокус върху къси, ниски и компактни размери, особено подходящи за малки и средни смесени ферми.
14.06.2019 г.
12066
KUBOTA прекратява производството в завода си във Франция заради коронавируса (ОБНОВЕНА)
Японският производител на трактори и прикачен инвентар - KUBOTA обяви, че временно прекратява производството и търговията с трактори, инвентар и резервни части в Европа заради коронавируса COVID19.
23.03.2020 г.
3938
Kubota продължават да инвестират в иновационни компании в земеделието
Японският производител на трактори Kubota продължава да инвестира в стартиращи компании. Експанзията на японската корпорация в Европа започна преди повече от 10 години, като след придобиването на гиганта KUHN, японската корпорация Kubota купи още редица други компании, главно в сферата на иновациите и прецизното земеделие.
28.12.2021 г.
2268
Kubota партнира с холандски стартъп за иновационни технологии с дронове
Aurea е стартиращ бизнес със седалище в Холандия. Чрез комбиниране на данни, събрани от дронове и IoT сензори с технология за изкуствен интелект (AI), хай-тек компанията предлага такива решения като прогнозиране на добивите и картографиране на почвата за производителите на плодове. С богат опит в услугите за картографиране на дронове, Aurea вече изгради глобална мрежа за събиране на данни от дронове.
12.05.2020 г.
2555
Kubota ще произвежда по 50 000 трактора в новия си завод в Индия
Kubota ще проивежда по 50 000 трактора в новия си завод в Индия, който бе построен през март 2019-а и сега започва масово серийно производство.
29.09.2020 г.
2639
Доставките на Kubota за България се извършват без забавяния
"Кубота България продължава да работи с пълни сили и без проблеми." Това заявиха пред Агросалон.БГ от КББГ ЕООД по повод съобщението на президента на Kubota Europe за затваряне на завода и спиране на доставките във Франция, заради разпространението на коронавирус.
24.03.2020 г.
2900
Новият Kubota M5001 - трактор за тесни пространства с висока производителност
Японският производител на трактори Kubota, който от няколко години развива все по-голямо производство в новия си завод край Дюнкерк, Северна Франция, навлиза все по-сериозно в пазара на компактните универсални трактори с новия модел - Kubota M5001.
19.11.2018 г.
12280
Проучване показа, че Kubota диша във врата на Fendt в Германия
Японският производител на трактори - Kubota, който през последните години реализира мащабна инвестиционна и търговска експанзия в Европа показва изненадващи резултати в актуално проучване на немската асоциация LandBauTechnik.
18.01.2019 г.
15884
CASE IH, McCormick, Valtra, Claas и Fendt в борба за Трактор на годината 2020
Ясни са финалистите в конкурса Трактор на годината, за наградите за 2020-а. По време на официална церемония, която ще се проведе на 10-и Ноември в рамките на Агритехника 2019 в Хановер, Германия, ще бъде обявен победителят.
22.08.2019 г.
12461
Видео ревю
Antonio Cararro с нови модели лозарски трактори за 2019
Италианският производител на специализирани лозаро-овощарски трактори Antonio Carraro има два нови модела за 2019-а година. Тези трактори са предназначени за професионалистите в лозаро-овощарството, оборудвани са с най-новите технологии в тракторостроенето и най-вече има своя отличителен и типичен за италианския произовдител - уникален красив дизайн.
14.01.2019 г.
16426
Пазарът на употребявани японски трактори - важни правила и съвети
Кои са основните правила и акценти, които трябва да съобразяваме преди да купим употребяван японски трактор? Ето няколко важни съвета, които ще ви спестят пари и главоболия
29.08.2019 г.
16202
Kubota отчита намаление на продажбите с 8.5%. Очаква спад с 1.5 млрд. долара
В Европа продажбите на строителни машини, трактори и двигатели значително намаляха главно поради някои отрицателни ефекти от спирането на бизнеса от дилърите и намалението на производството на двигатели на фона на разпространението на пандемията от COVID-19. 
10.08.2020 г.
2522
Kubota и Topcon подписаха споразумение в областа на прецизното земеделие
Kubota продължава да доставя продукти и услуги за фермерите по целия свят в продължение на много години, докато Topcon насърчава автоматизацията на операциите във фермите чрез автоматично управление, технологии за анализ на културите и дигитални решения
25.10.2021 г.
2527
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG