Редакция на обява Добави обява

Kubota партнира с холандски стартъп за иновационни технологии с дронове

12.05.2020 г.
2556
Kubota Corporation и Aurea Imaging, нидерландско стартиращо предприятие, развиващо продуктите „Crop Intelligence“ (наричано по-долу „Aurea“) , обяви стратегическо партньорство в продължение на една година, в рамките на което двете компании ще демонстрират осъществимостта на автономните овощни и лозарски системи за отглеждане, които съчетават машинната технология на Kubota и технологията за разпознаване на културите Aurea.

През юни 2019 г. Kubota стартира Иновационен център като подразделение за стремеж към прилагане на иновации, основани на координация с външни партньори. За да се погрижат по-добре за уникалните земеделски нужди на всеки географски регион, в Япония и Холандия вече е установен Иновационен център.

Овощарството е една област на земеделието, която предлага огромен потенциал за растеж, тъй като все още не е напълно механизирана и автоматизирана. Засега Kubota реши да инвестира в три стартиращи фирми (всички в САЩ) с модерни технологии за отглеждане на плодове.

Aurea е стартиращ бизнес със седалище в Холандия. Чрез комбиниране на данни, събрани от дронове и IoT сензори с технология за изкуствен интелект (AI), хай-тек компанията предлага такива решения като прогнозиране на добивите и картографиране на почвата за производителите на плодове. С богат опит в услугите за картографиране на дронове, Aurea вече изгради глобална мрежа за събиране на данни от дронове.

Kubota и Aurea са решили да проведат съвместни демонстрации в продължение на една година, за да подобрят услугите на Aurea. Усъвършенстваната технология за определяне на Aurea и селскостопанската техника на Kubota за овощни ферми се допълват взаимно и, интегрирайки двете, Kubota и Aurea ще проверят приложимостта на автономните овощни и лозарски системи за отглеждане в Европа. Чрез това партньорство Kubota има за цел да предложи цялостни решения в бизнеса с овощарство, една от неговите фокусни области, в в дългосрочен план.

Повече агро новини четете в АгроКлуб - Професионалистите в агробизнеса
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG