Редакция на обява Добави обява

Kubota показа концептуален електрически трактор с изкуствен интелект (ВИДЕО)

21.01.2020 г.
3032
Да не изостане от конкуренцията, японската корпорация Kubota също показа концептуален безпилотен трактор.

Това показва за пореден път агресивната търговска политика на японският бранд Kubota, който откакто навлезе силно на европейския пазар, построявайки завод във Франция и купувайки европейския производител на селскостопанска техника Kverneland, продължава своята експанзия в пазара на трактори.

Новият концептуален трактор на Kubota e 100% електрически и има изкуствен интелект.

Оборудван с изкуствен интелект (AI) и технология за електрификация, този така наречен „трактор на мечтите“ е напълно автономен и цели да представя бъдещето на земеделието, според визията на Kubota.Напълно автономна работа
Въз основа на различни данни като метеорологични данни и темпове на растеж, AI избира подходящата операция и прави действията своевременно. Целта на Kubota е да постигне напълно автономна операция на полето.

Данните за околната среда, получени от работещите трактори, могат да бъдат автоматично споделени с други машини на място, за да се реализира централизирано управляваната ефективна работа.

100% електрическа мощност
Тракторът KUBOTA X използва 100% електрическа енергия чрез комбинация от литиево-йонни батерии и слънчеви батерии. Пълната електрификация допринася за нулевите емисии и намалява натоварването на околната среда, заявиха от KUBOTA.

До момента в индустрията за производство на трактори, автономни модели представиха първо от CASE IH, John Deere и STEYR. Сред японските производители автономен трактор, но с класическа кабина и визия представи преди година - YANMAR. За разлика от тракторите, които се показаха от големите брандове само по изложения, моделът на Yanmar бе пуснат в серийно производство.

© 2020 Agrosalon.BG - АГРОСАЛОН БГ

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG