Редакция на обява Добави обява

Kubota получи награди за иновации за интегриран изкуствен интелект (AI)

01.12.2023 г.
1115
Интегрираната система за селскостопански изкуствен интелект на Kubota беше удостоена с бронзов медал на престижните награди за иновации SITEVI. Тези награди бяха връчени на търговския панаир SITEVI, който се проведе от 28 до 30 ноември 2023 г. в Монпелие, Франция. Наградите са за най-иновативното оборудване, продукти, техники и услуги, представени от изложителите на панаира. Това признание укрепва позицията на Kubota като водещ играч в иновациите в селскостопанския сектор.

AIs на Kubota представлява всеобхватно решение за интелигентно пръскане, което осигурява максимална прецизност, ефективни и ефикасни третирания за защита на специализирани култури, както и интегриране на услуги от трети страни в една единствена система.

Тези характеристики, заедно с останалите им иновативни технологични и екологични приноси, бяха решаващи за журито на наградите за иновации SITEVI, които оцениха иновацията на Kubota като една от най-изключителните нови продукти в сектора, представени на търговския панаир, и я наградиха с една от наградите. Наградите се връчват на двугодишния SITEVI, водещият панаир за оборудване за гроздопроизводство и винарство, както и за секторите на овощните градини и маслиновото масло. Той се провежда в Парк де Експозисьон в Монпелие, Франция.

Системата AI на Kubota се базира на компютърно зрение и изкуствен интелект (AI), които позволяват наблюдение на културите с 3D камери с добре балансирана степен на детайлност и времева резолюция. Това осигурява на потребителя точна информация за размерите на културите, което помага за реално време настройка на пръскачките дърво по дърво за високопрецизни растителнозащитни продукти (PPP) и листно торене. Това намалява употребата на пестициди с до 40%, торове с до 20% и осигурява значителни икономии на селскостопански входове.

Иновацията на AI включва хардуер и софтуер, както и облачен цифров инструмент за управление с интеграция на софтуер с отворен код, за да направи това решение инклузивно и разширяемо до доставчици на цифрови услуги от трети страни в сектора на специализираните култури.
Системата е лесна за инсталиране на трактора (plug and play, PnP) и включва 3D визионни камери, AI единица за обработка на ръба, както и прикачни устройства. Те всички са укрепени за използване в сурови полеви условия, които изискват висока производителност.

Софтуерът AIs се състои от цифрова платформа и интеграционен център. Това е особено интересно, тъй като събраните данни, заедно с модели за прогнозиране от трети страни, позволяват ранно откриване на вредители и болести, фитосанитарни третирания въз основа на карти за приложение с променлива степен и прогнозиране на добива. Примери за употреба включват планиране на операции за изтъняване, поливане на дърветата и контрол на хранителния статус, ниво на развитие на културата и контрол на жизнеността, сред други.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG