Редакция на обява Добави обява

Kubota продължават да инвестират в иновационни компании в земеделието

28.12.2021 г.
2268
Японският производител на трактори Kubota продължава да инвестира в стартиращи компании. Експанзията на японската корпорация в Европа започна преди повече от 10 години, като след придобиването на гиганта KUHN, японската корпорация Kubota купи още редица други компании, главно в сферата на иновациите и прецизното земеделие.

Най-новият обект за инвестиции е американската компания Bloomfield, която използва изкуствен интелект (AI), за да анализира и оценява данните от изображенията на овощни градини и лозови масиви, заснети със специализирани патентовани камери и предлагат оптимални методи за отглеждане.

Камерите на Bloomfield могат да бъдат монтирани на всяко превозно средство, което може да се управлява в тези ферми, за да събират данни за изображения за условията на културата, като цвят, зрялост, размер на плодовете и листата по време на работа.

Изкуственият интелект обработва, анализира и оценява такива данни за изображения, за да предложи мерки за борба с вредителите и оптималното време за прибиране на реколтата.

Краткосрочната оценка на ефективността от събиране на данни (заснемане на изображения) чрез приложение, позволява на земеделските производители на дървесни култури да предприемат навременни действия въз основа на откриване на вредители и оценка на добива на ранен етап, което значително помага на земеделските производители на дървесни култури да подобрят добивите и да намалят разходите .

Kubota ще насърчи прехода към интелигентно земеделие във ферми за овощни градини, като изгради съюз с Bloomfield чрез тази инвестиция.

Тази инвестиция става възможна чрез сътрудничество с THRIVE Accelerator Program, програма за ускоряване на стартиране, управлявана от SVG Ventures, в която Kubota участва, а тази инвестиция в Bloomfield е съвместна инвестиция със SVG Ventures.

Kubota обяви стратегическа инвестиция в TEVEL - производител на дронове за бране на плодове

Свързани статии

Доставките на Kubota за България се извършват без забавяния
"Кубота България продължава да работи с пълни сили и без проблеми." Това заявиха пред Агросалон.БГ от КББГ ЕООД по повод съобщението на президента на Kubota Europe за затваряне на завода и спиране на доставките във Франция, заради разпространението на коронавирус.
24.03.2020 г.
2898
Kubota отново е сред най-предпочитаните марки трактори на българския пазар
Японските трактори Kubota се класираха за поредна година сред 3-те най-продавани марки трактори в България. С пазарен дял от 10% от общия обем на продажбите на нови трактори през 2020-а година, престижния японски бранд зае достойното трето място.
22.01.2021 г.
2675
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG