Редакция на обява Добави обява

Landini отбелязва 140 години иновации и традиции в сектора на селскостопанската механизация

03.04.2024 г.
1047
Landini, един от пионерите в областта на селскостопанската механизация, празнува впечатляващия 140 годишен юбилей от основаването си. Компанията, която е част от престижната група Argo Tractors и се намира във Fabbrico, Италия, е готова да отбележи този знаменит момент с поредица от събития през цялата година.

Със своето богато наследство, започнало през 1884 година с основаването на Officine Landini от Giovanni Landini, марката се е превърнала в символ на Made in Italy. Landini е пионер в производството на механизация за винопроизводство и селско стопанство, като през 1925 година пуска на пазара своя първи трактор - Landini 25/30 HP. През годините компанията продължава да се развива, ставайки емблематична част от италианската индустрия.Валерио Мора, президент на Argo Tractors и изтъкнат представител на италианската индустрия, подчертава ангажимента на компанията към иновации и страст, които са допринесли за глобалното признание на марката. Landini и Argo Tractors продължават да инвестират в разработването на високотехнологични решения, като отделят 6% от своя годишен оборот за изследователска и развойна дейност. Резултатите от тези усилия са впечатляващи, включително признания от международни изложения като Agritechnica в Хановер, където моделът Landini Rex 4-120GT Dynamic е награден като Трактор на годината за 2024 в категорията "Специализирани".

Освен иновациите в продуктите, Landini се ангажира и с насърчаването на устойчиво развитие, разработвайки хибридни и напълно електрически трактори, като по този начин утвърждава своята роля като лидер в отговорното селско стопанство.

Празненствата за 140-годишнината започнаха с участието на Landini в изложението Fieragricola във Верона, където беше представена специална колекция, отразяваща ангажимента на компанията към иновациите и устойчивостта. С график, включващ участие в престижни международни събития като Vinitaly и Eima International, Landini продължава да отбелязва своята дългогодишна история, като в същото време се стреми към нови постижения и разширяване на своето международно присъствие.

В България марката Landini е представена от официалният вносител - ОПТИКОМ.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG