Редакция на обява Добави обява

Lemken и Krone проведоха нови успешни тестове на автономните си прототипи

25.05.2022 г.
2286
Съвместната дизайнерска концепция за автономни машини между немските производители KRONE и Lemken продължава с автономен трактор с машини за зелена линия.

По-рано тази година, двата немски производителя представиха иновационна съвместна разработка за извършване на култивиране, оран и сеитба.

Автономния трактор бе тестван в работен режим с 4-метровата косачка KRONE EasyCut F 400 Fold. При тестовете, след завършване на работата по косене, уредът бързо беше сменен със сенообръщач Vendro 820, който разпръсква прясно нарязания материал на работна ширина от 8,20 м.Вторият технологичен блок демонстрира своите култивационни способности в съседен парцел с оборудване на Lemken – 8-редова прецизна сеялка Azurit 10 K 8 и адаптиран култиватор Karat 10.

И двата прототипа показаха отличното качество на работа, високи скорости и много добро сцепление при отлична теглителна сила. В зависимост от конкретното приложение и прикачената машина, теглото на модула с ширина 2,70 м и височина 2,60 м е между 7,5 т и 8 т. Снабден с 23-инчови колела навсякъде, процесният блок се захранва от гориво-електрическо задвижване и доставя 170 kW (230 к.с.) – достатъчно, за да поеме всяка от задачите, които е предназначен да изпълнява: оран, култивиране, сеитба, косене, брашнене и гребене. Това ниво на гъвкавост гарантира отлично целогодишно използване.


Свързани статии

Krone и Lemken обединяват усилия за общо производство на автономни машини
Машината и задвижващият агрегат действат като една интегрирана интелигентна система. Въз основа на дългогодишния опит в прилагането на ISOBUS  върху машини Krone и Lemken, задвижващият агрегат и машината комуникират и взаимодействат, споделяйки буквално всички видове данни.
02.03.2022 г.
2667
Lemken спира производството на пръскачки, започва нови машини за механичен контрол на плевелите
В областта на растителната защита от Lemken обявиха, че ще инвестират в бъдещето, разработвайки съвсем нов тип технологии, които не използват агрохимически препарати. Lemken ще разработва машини и автоматизирани технологии за механична борба с плевелите чрез интелигентен контрол, вкл. изкуствен интелект.
27.06.2020 г.
2774
Lemken представи новата селяка SOLITAIR 9+ DUO
Бункерът за семена на Lemken Solitair 9+ Duo е с капацитет1850 литра, които могат да бъдат разделени на съотношение 50/50 или 60/40, в зависимост от изискванията. Lemken Solitair 9+ Duo се предлага в работна ширина от три и четири метра.
13.07.2021 г.
2255
Lemken представи новата прикачна пръскачка ORION с проактивно окачване
Иновативната система AdaptiveBalancingControl (ABC) от LEMKEN се фокусира под точката на въртене, като осигурява добра позиция на стрелата. Опционалното проактивно насочване на стрелата означава, че отделните рамена на стрелата се настройват директно и автоматично към промените в реколтата или неравностите. 
09.03.2020 г.
2410
Lemken представи новата сеялка Azurit за кръстосана сеитба на окопни култури
Lemken представи новата сеялка Azurit за кръстосана сеитба на окопни култури. Сеялката може да бъде оборудвана с почвообработваща и торовнасяща секция, така че с едно минаване на полето да се извършат няколко агротехнически операции.
20.11.2020 г.
2496
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG