Редакция на обява Добави обява

Lemken представи новата сеялка Azurit за кръстосана сеитба на окопни култури

20.11.2020 г.
2500
Lemken представи новата сеялка Azurit за кръстосана сеитба на окопни култури. Сеялката може да бъде оборудвана с почвообработваща и торовнасяща секция, така че с едно минаване на полето да се извършат няколко агротехнически операции.

Една основните технически иновации при новата немска сеялка от Lemken е системата DELTA ROW, която позволява кръстосано изсяване на семена, което има своите агротехнически предимства, но досега не се е прилагало.

„От 2021 г. производителите на слънчоглед също могат да използват Azurit 9“, заяви Ларс Хайер, ръководител на продуктовия мениджмънт и отговорен в отдела за прецизна сеитба в LEMKEN. Това има предимства пред конвенционалните семена. Тъй като процесът DeltaRow предлага на отделните растения до 70 процента повече място за стояне, тъй като семенният ред се състои от два частични реда, изместени с 12,5 сантиметра. В резултат на това растенията се възползват от повече вода, светлина и хранителни вещества.Сега процесът е установен при отглеждането на царевица и соя. Хайер обяснява: "Всичко, което е необходимо, е да се подменят перфорираните дискове и поради различното тегло на зърната, границите на пълнене трябва да бъдат инсталирани в сепарационните единици."

Растенията, засети в триъгълна подредба, затварят редовете по-бързо. В резултат на това почвата се засенчва по-бързо, растежът на плевелите се забавя и почвата изсъхва по-малко. Тъй като слънчогледът се отглежда особено в райони, които са сухи през лятото, това е още един плюс за процеса. Технологията също така позволява създаването на пътеки за широки гуми на трактори до 80 сантиметра, без да се намалява броят на растенията. В пътеката за движение вътрешният подред се изключва компютърно, а външният сее съответно повече семена.

При жътва на слънчогледа разстоянието между редовете трябва да съвпада с машината за събиране. Azurit 9 предлага възможност да варира между 70 и 80 сантиметра. Хайер казва: „Полевите тестове в Украйна показаха, че събирането на слънчогледа на DeltaRow работи много добре. Това се отнася за комбайни със специални приставки, както и за комбайни с приспособления за преобразуване на стандартни режещи агрегати. ”За безпроблемна реколта са важни равномерно узрелите и еднакво големи слънчогледови пити".Azurit 9 също има новост с централния бункер за семена. Това улеснява боравенето с машината, защото само една точка трябва да бъде запълнена със семена. Друга специална характеристика е ролковият елемент с трапецовиден пакет. Това затваря клапана за тор, отложен от ботуша за тор. В същото време осигурява повторно укрепване на хоризонта на семената. Това подобрява капилярното покачване на водата. Системата за споделяне DeltaRow работи много леко зад ролковия елемент и позволява висока работна скорост и прецизно качество на поставяне.

„Azurit 9 може да засее още повече култури. В близко бъдеще ще предлагаме и перфорирани дискове за просо, сорго и полски боб “, разкрива Хайер.

© 2020 Агросалон.БГ

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG