Редакция на обява Добави обява

Lemken спира производството на пръскачки, започва нови машини за механичен контрол на плевелите

27.06.2020 г.
2780
Големият немски производител LEMKEN обяви официално, че спира производството на пръскачки. Преобразуването на производствената дейност на Lemken вече е стратегически планирано и ще започне да се осъществява от началото на 2021-а година.

Ръководството на немската компания Lemken, която е създадена през далечната 1780 - година, и която е един от световните лидери в производството на плугове и почвообработваща техника, е взело решение за спиране производството на пръскачки, тъй като това не е най-рентабилният сегмент, а освен това е силно конкурентен от други големи брандове в Германия и Европа.

За сметка на премахването на пръскачките от своето портфолио, Lemken ще инвестира в разработването на иновационни машини за борба с плевелите, както и пускането в производство на нови модели сеялки за зърнени култури. 

В областта на растителната защита от Lemken обявиха, че ще инвестират в бъдещето, разработвайки съвсем нов тип технологии, които не използват агрохимически препарати.

Lemken ще разработва машини и автоматизирани технологии за механична борба с плевелите чрез интелигентен контрол, вкл. изкуствен интелект.

Решението на Lеmken да спре производството на пръскачки идва след като придоби базираната в Холандия компания Steketee, която произвежда специализирани иновационни машини с фотоклетки, видеокамери и автоматизация - за отличен механичен контрол на плевелите, без използването на препарати за растителна защита.

Lemken (LEMKEN GmbH & Co. KG) е компания, специализирана в разработването, производството и продажбата на селскостопанска техника. Основана е през 1780 г. като ковачница и се развива днес като една от водещите компании в областта на обработката на почвата, сеитбата и защитата на културите. Основното местоположение на компанията е в Долните Рейнски Алпи, на около 50 км северно от Дюселдорф. 

77% (за сравнение: 2016: 74%) от продажбите са в експортния сектор; [2] Lemken е представен в 49 държави, включително 14 със собствени търговски организации и клонове.

Lemken е семейна собственост от седем поколения и реализира продажби от 360 милиона евро през 2017 г. (сравнено: 2012: 340 милиона евро, 2011: 283 милиона евро, 2010: 218 милиона евро). През 1996 г. Lemken придобива компанията Hassia . През 2005 г. са придобити също компаниите RTS (Meppen) и Jacoby (Hetzerath). С тези две компании Lemken влиза допълнително на пазара на оборудване за растителна защита. В края на 2019, Lemken придобива холандската иновационна компания Steketee.

© 2020 Агросалон.БГ
 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG