Редакция на обява Добави обява

Лозарите вече са допустими кандидати за трактори и агротехника в проекти по НПВУ

19.10.2023 г.
1149
Лозарите вече са допустими кандидати за трактори и агротехника в кандидатстването с проекти по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). В предходните приеми за селскостопанска техника по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) лозарите не бяха допустими кандидати, поради това, че те влизаха в лозаро-винарската прграма и имаше презастъпване на мерките за подпомагане.

В отворения сега прием на проекти по НПВУ, който ще продължи до 21-и Декември и чиито бюджет е 318 млн.лв, както всички земеделски производители, така и лозарите ще могат да кандидатстват за нов трактор, прикачен инвентар, GPS навигации, метеостанции, както и изграждане на соларни панели в рамките на стопанството - за негови нужди.

Сред допустимите разходи за лозарите ще са освен трактори и прикачен инвентар, но също:
  • Оборудване за превенция на екстремни прояви на неблагоприятни метеорологични явления, като градушки и измръзване.
  • Машини за почистване, измиване, сортиране, охлаждане, калибриране, маркиране и опаковане.
  • За нуждите на вътрешния транспорт - електрокари, мотокари, газокари и др.
  • Машини, оборудване и съоръжения за компостиране за собствено потребление.
  • Системи и оборудване/включващи софтуер и/или хардуер/ за събиране, обработка и анализ на данни – в т.ч. информация от различните фази по отглеждане, производство, съхранение и продажба и др.

Искате да участвате с проект?
Получете професионална консултация от СИБОЛА с над 20 години опит в разработването на европейски програми и одобрението на успешни проекти:
 0897 97 14 91; info@cibolabg.com

Всички изисквания вижте тук

 

Свързани статии

Самонатоварващи и саморазтоварващи ремаркета са добавени в проектите по НПВУ за агротехника
Самонатоварващи и саморазтоварващи ремаркета са добавени като допустим инвестиционен разход в проектите по НПВУ за агротехника, чиито прием бе отворен вчера и ще продължи до 20-и Декември 2023. Другата важна промяна в този прием на проекти за земеделска техника е, че максималният размер по заявление е увеличен до 700 000 лв.
29.09.2023 г.
1443
Повече точки в проектите по НВПУ за навигации и софтуер за трактори и агротехника
Българските земеделски производители и предприемaчи в аграрния сектор могат да се възползват от възможността за субсидирана подкрепа чрез проекти по НПВУ за закупуване на нова земеделска техника и оборудване. 
10.10.2023 г.
924
Приемът на проекти за агротехника по НПВУ ще стартира след 20-и Септември
По инициативата, която стартира след 20-и септември 2023 г., ще се предоставят финансови стимули, специално насочени към проекти в селскостопанския сектор. Целта е подобряване на производствената ефективност и опазване на околната среда.
07.09.2023 г.
1155
Дигитализацията във фермите - ключ към одобрението на проекти за трактори и агротехника
Пазарът на уреди за прецизно земеделие и софтуер се разраства и все повече фермери ще внедряват решения, базирани на работа с данни, включително изкуствен интелект и дигитално обучение за способността им да съчетават информация от различни производствени дейности
12.02.2021 г.
3788
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG