Редакция на обява Добави обява

Massey Ferguson пусна новата 8S серия трактори в борбата си срещу Case IH и John Deere

30.07.2020 г.
3007
Massey Ferguson пусна новата 8S серия трактори с мощност от 205 до 285 к.с. - една сериозна инвестиция на американската корпорация AGCO, която се бори с големите си конкуренти Case IH и John Deere. 

Първият прототип бе показан със снимки първо в Агросалон.БГ от изложението Agritechnica миналата година. Концепцията: „MF Next, която беше представена за първи път на Agritechnica 2019, сега е реалност“, каза в петък Тиери Лоте (вицепрезидент и управляващ директор Massey Ferguson, Europe & Middle East)."Стартирането на серията MF 8S бележи напълно нова ера за Massey Ferguson (MF), защото предлага подобрен практически опит, който включва предимствата на свързаността и интелигентните селскостопански технологии. Тракторите Massey Ferguson 8S са 100% онлайн свързани", заявиха от компанията.Massey Ferguson представи четири напълно нови модели трактори MF 8S, всички от които се характеризират с инсталацията на кабината / двигателя „Protect-U“ и радикален нео-ретро дизайн: 8S 205, 8S 225, 8S 245 и топмоделът 8S 265 с максимална мощност от 265 к.с., изградени на междуосие от 3.05 м, те предлагат максимална мощност от 205 до 265 к.с. и допълнително увеличение от 20 к.с., от управлението на мощността на двигателя (EPM).

Massey Ferguson е част от брандовете на AGCO, американска корпорация с много агресивана политика за завладяване на европейския пазар през последните 10 години. AGCO придоби редица европейски производители, сред които Laverda, Valtra, Fella и др.

Интересно е да се отбележи, че новата серия не се произвежда в Европа - в завода на Massey Ferguson в Бове, Франция, а в Америка. Това е пряко свързано с икономическите интереси за създаване на заетост и бизнес обеми извън ЕС, отбелязват анализатори.

Марката Massey Ferguson е добре позната в България, но отстъпва сериозно пред други конкурентни брандове в пазара на нови трактори, заради сривът в дилърството от страна на фалиралата фирма - Фермер 2000, която беше официален представител и дълги години базирана в Стара Загора. Сега там се помещава дилърство на New Holland и John Deere.

© 2020 Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG