Редакция на обява Добави обява

McCormick представи нова серия трактори X7 с къса база и много иновации

21.09.2021 г.
2468
McCormick ще представи на изложението EIMA в Италия новата серия трактори X7 с къса база. Новостите от McCormick за Eima International (което би трябвало да се проведе в Болоня от 19 до 23 октомври) засяга гамата X7 в новите версии с късо междуосие (SWB). Те потвърждават и подновяват качествата на производителност, технология, дизайн, комфорт и ефективност, които са задължителни за марката на групата Argo Tractors.

Гамата X7 SWB ще бъде представена в Болоня с нови двигатели, съвместими с Stage V, благодарение на системата за пречистване на отработените газове HI-eSCR2 (DOC+SCRoF). Тракторите са оборудвани с новите двигатели FTP NEF 45, 16-клапанови, 4,5-литрови 4-цилиндрови и FTP NEF 67, 24-клапанови, 6,7-литрови 6-цилиндрови двигатели с Turbo Intercooler и Common Rail електронно впръскване.

Моделите в гамата включват: X7.4 P6-Drive, наличен в X7.417 със 165 к.с. и X7.418 с до 175 к.с.; X7.6 P6-Drive, наличен в X7.617 (165 к.с.) и X7.618 (175 к.с.) с 6 цилиндъра; X7 VT-Drive с 4 или 6 цилиндъра, налични като X7.418 и X7.618, и двата могат да доставят до 175 к.с., благодарение на системата Power Plus.

Иновативната част от двигателите се крие в стратегията за впръскване на гориво, която води до повишена отзивчивост, по-нисък разход на гориво и подобрени емисии при всички форми на движение. Инсталацията на двигателя е проектирана да има междуосие от 2 651 мм за 4-цилиндровия двигател, предлагайки по-голяма стабилност по време на полеви дейности и работа с челен товарач, като същевременно поддържа маневреност и гъвкавост. Междуосието на 6-цилиндровия двигател е 2760 мм. Общото за двата модела максимално допустимото тегло от 11 500 кг и максималното задно колело от 710/60R38, предлагат още по-голяма стабилност и комфорт по време на транспортиране, по-малко уплътняване на почвата при полеви операции и по-добро сцепление и производителност при работа в приложения по почвообработка.По отношение на външния вид са направени промени в предната навесна система от 3500 кг, което подобрява дизайна и видимостта на оператора. Също така, в предната част на трактора е новият неразделен капак, в съответствие с усещането на новото семейство McCormick, с ъгъл на отваряне 90 ° за по-добър и незабавен достъп, също и за ремонтни дейности. Включена е и системата Cooling Matrix, която улеснява достъпа до радиаторите за лесно почистване, което я прави най-доброто решение в своя клас. Кабината, адаптирана от гамата от висок клас, разполага с покрив с 12 LED светлини, които осигуряват 360 ° видимост през нощта.

McCormick X7 SWB включва стандартно спирачната система чрез двигателя, която насърчава по-голяма ефективност: използвайки дроселната клапа на турбокомпресора, операторът може да намали оборотите на двигателя, като задейства спирачката на двигателя заедно със задните спирачки, подобна на управлението на тежкотоварни камиони.

Налични са две трансмисии: VT-Drive (за по-високите мощности) и P6-Drive (за всичките четири мощности в обхвата). Непрекъснато променливият 4-степенен VT-Drive с 4 комплекта корони и съединители с маслено охлаждане гарантира първокласна отзивчивост. Диапазоните на скоростите, вариращи от минимум 0,04 км/ч до максимум 50 км/ч, улесняват производителността във всяка работна среда. Трансмисията се управлява от джойстика VT-EasyPilot на многофункционалния подлакътник.

От друга страна, трансмисията P6-Drive разполага с 6 предавки Powershift под натоварване, 5 роботизирани диапазона и електро-хидравличен реверс. Общите предавки са 30 напред + 15 назад, които с пълзене стават 54 напред + 27 назад. Трансмисията се управлява чрез простия и ергономичен джойстик EasyPilot. Системата Stop & Action интегрира De-Clutch в педала на спирачката, което позволява трактора да бъде спрян, без да се натиска съединителя за по-лесно шофиране по пътя.

Едновременното използване на системите Stop & Action и APS (Auto Powershift) позволява на трансмисията P6-Drive да се управлява по подобен начин на VT-Drive.

4-степенният ВОМ и усилените задни крайни задвижвания позволяват пълно предаване на мощност, с регулируемо включване и автоматично включване и изключване на ВОМ.

Хидравличната система със затворен център с помпа от 123 л/мин (по-голяма помпа от 160 л/мин се предлага като опция) може да обработва до осем спирални клапана. Електронната задна навесна система осигурява максимална товароподемност от 9 300 кг.

Вниманието към комфорта на оператора се потвърждава като най-доброто в класа както за полево, така и за шофиране, благодарение на опционалната независима система за окачване на предния мост, която чрез електронно управление поема напреженията и ударите независимо от всяко колело. На полето механизмът значително подобрява сцеплението и управляемостта, докато на пътя оптимизира скоростта, безопасността и комфорта. Високото качество на използваните материали и отличната ергономичност на органите за управление в кабината правят зоната за шофиране идеална за работа без стрес. Има и две опции за окачване на кабината: механично или полуактивно с електронно управление.

Софтуерът за управление, зареден на Data Screen Management (12 -инчов сензорен екран), се възползва от новото меню и позволява бърза и ефективна работа благодарение на съхранението на дейности с програмируеми бутони (MyFunctions) за персонализиране на управлението на трактора.

Сателитното насочване и системата ISOBUS са напълно интегрирани, което чрез простото използване на DSM позволява на оператора да управлява приспособленията, без да се налага да използва други монитори в кабината.

Системата за управление на автопарка на McCormick позволява на клиентите да наблюдават основните дейности на техния тракторен парк по всяко време и навсякъде по света. Използвайки протоколи на Интернет на нещата (Internet of Things), цялата информация за дейността на тракторите, като геолокация, потребление, нива, температури и работни сесии се предоставя чрез компютър или мобилно устройство. Това позволява да се следи експлоатационното състояние на тракторите и тяхната ефективност да се поддържа постоянно под контрол.

Тази система се допълва от иновативен инструмент за дистанционна диагностика, предоставена на всички оторизирани дилъри. Възможно е да се свърже софтуерът с блока за управление на трактора и да се извършват корекции, актуализации на програмата, диагностика на параметрите на двигателя и показване на системния код от разстояние, осигурявайки незабавна и точна поддръжка на сервизните техници, както и повишаване на ефективността на управление и рентабилността.

McCormick в България се внася от ексклузивния дилър - фирма Оптиком.

© 2021 Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG