Редакция на обява Добави обява

Monosem представи нова версия на революционната сеялка Valoterra по време на Агритехника 2023 (ВИДЕО)

20.12.2023 г.
1061
Френският производител Monosem, добре познат сред българските зърнопроизводители със своите висококачествени сеялки, представи по време на световното изложение Агритехника 2023, обогатена версия на своята революционна сеялка Valoterra.

Monosem Valoterra е свръх-прецизна сеялка от най-ново поколение, която работи с изцяло електрическа архитектура. Дозиращата кутия за семена на ValoTerra е оборудвана с електрически мотор, който представлява комбинация от здравина, херметична изолираност и вакуумна среда, което осигурява изключителна прецизност при високи скорости. 

Сеялката, която бе показана на щанда на Monosem по време на Агритехника 2023 е версия “Ultimate” и включва нова система за насочване на семената при засяване, базирана на четка.ValoTerra Ultimate осигурява оптимална консистенция и дълбочина на сеитба при скорости от 4 до 18 km/h, което води до бързо и равномерно поникване на зърнените култури. Монтажът на системата към стандартния сеитбен модул отнема не повече от 2 минути, а резултатите са върхови!

Излизайки от диска за семена, семето се набожда с четка, след което се изстрелва в браздата. Скоростта на извеждане на семената се индексира спрямо скоростта на движение на трактора, благодарение на уникалната система ACTIVE SEED GUIDANCE (ASG), която ще бъде налична за България от 2025-а година.

Едно от най-големите предимства на сеялката Monosem Valoterra с модул “Ultimate” е това, че торовнасянето може да се осъществява в необходимата норма без ограничение на скоростта на трактора, благодарение на системата FertiSmart, която има капацитет до 450 кг/хектар.
С натиск върху земята до 325 kg, ValoTerra Ultimate се адаптира към всички видове почви, а прецизността на измерване на семената може да се регулира с помощта на новото приложение Monosem Plus чрез смартфон с "WiFi Direct". Новата серия ултра-прецизни и иновационни сеялки Monosem Valoterra включва модели, съответно с 6, 8, 9 и 12 реда.

Стандартното междуредово растояние за повечето модели е 70/75/80 см., като за 12 редовите модели е 45/50 см. Работната ширина е от 4.20 метра за 6 редовата, до 6.00 метра за 12 редовата версия. 

За повече информация, консултации и цени, можете да се обръщате към Оптиком - официален вносител на MONOSEM за България:
 
opticom@opticom-bg.com    
0 700 70 705
 

Свързани статии

Видео ревю
MONOSEM ValoTerra Ultimate - свръх-прецизна сеялка от най-ново поколение
Френският производител Monosem, добре познат сред българските зърнопроизводители със своите висококачествени сеялки, представи по време на световното изложение Агритехника 2023, обогатена версия на своята революционна сеялка Valoterra.
13.12.2023 г.
1001
Видео ревю
Monosem Valoterra - вакумна, електрическа сеялка от ново поколение!
Новата 100% електрическа архитектура на ValoTerra, задвижвана от генератор с мощност от почти 5.6kW позволява постигане на ултра-висока прецизност на засяването. Дозиращата кутия за семена на ValoTerra е оборудвана с електрически мотор, който представлява комбинация от здравина, херметична изолираност и вакуумна среда, което осигурява изключителна прецизност при високи скорости. Предвид нуждата от диверсификация на културите, новата дозираща кутия е многофункционална, а диска за преминаване от една към друга култура се сменя за по-малко от 1 минута. Пневматичното дозиране и гладките дискове гарантират перфектно полагане на семената, а при нужда потокът от семена може да бъде прекъснат, за да се осигури достъп до дозиращата кутия дори когато бункерът е пълен.
15.05.2023 г.
219
Видео ревю
12 редова сеялка Monosem NG Plus ME CRT (ВИДЕО РЕПОРТАЖ)
Новата 12 редова сеялка Monosem NG Plus ME CRT е създадена за професионалистите в земеделието, които обработват много декари земя и за тях са важни прецизната сеитба, скоростта и постигнатите резултати.
21.01.2020 г.
3869
Monosem представи революционна сеялка за редови култури и пшеница (СНИМКИ)
Иновативното технологично решение от Monosem превръща редова сеялка - в сеялка за слята повърхност, благодарение на хидравлично изместване на изсяващите секции и приближаването им една до друга на разстояние 25 см.
11.11.2019 г.
3213
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG