Редакция на обява Добави обява

НИК придобива софтуерния и хардуерния бизнес на YARA в България и Румъния

19.05.2022 г.
2510
Българската технологична компания за прецизно земеделие НИК и Яра Интернешънъл, глобалният лидер в производството на торове, базиран в Норвегия, сключват сделка за покупко-продажба на софтуера на Яра (YARA) - AgroOffice в България и Румъния. НИК също така интегрира екипите на Яра, свързани с продажбите и обслужването й в двете държави.

През следващите 12 месеца НИК ще слее двете платформи TechnoFarm и AgroOffice с цел предоставяне на най-доброто решение на своите клиенти.

„Щастливи сме да посрещнем екипите на Яра България и Яра Румъния и да създадем заедно водеща дигитална платформа за земеделските производители в региона. AgroOffice беше един от първите софтуерни продукти на българския пазар и дългата му история в комбинация с водещата позиция в сферата на прецизното земеделие на НИК, ни дава увереност, че ще предложим едно по-добро решение на българските и румънските фермери“, каза Калоян Куманов, съдружник в НИК.

„Земеделието променя своя облик от много години насам и изрази и думи като „големи данни“, „интернет на нещата“, „автономни машини” и „роботи“ са все по-често използвани от фермерите. Целта на НИК е именно това – да доведе до полето цялостно решение за прецизно земеделие – от софтуера до хардуера и агрономическите услуги“ - допълни той.

Финансови параметри на сделката не са упоменати. Нейното приключване се очаква в следващите 2 месеца.

на снимката, екипът на Yara България:

 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG