Редакция на обява Добави обява

Надпреварата за електрически трактори продължава. Farmtrac представи свой модел

17.03.2021 г.
2744
Има един закон в маркетинга, който гласи, че когато си пръв в производството на нов продукт на пазара - оставаш първи в съзнанието на клиентите за дълго време, независимо от това какви конкуренти ще се появят в последствие.

Надпреварата за производство на устойчиви модели електрически трактори продължава с пълна сила, следвайки хода на трансформацията на автомобилния пазар - от двигатели с вътрешно горене - към електрически превозни и работни средства.

След като американската старт-ъп компания Monarch tractor - представи един наистина впечатляващ електрически трактор, то сега базираният в Полша индийски производител на малогабаритни трактори - Farmtrac, показа първия си модел електрически трактор. Това е Farmtrac FT25G.

Електрическия трактор Farmtrac FT25G може да бъде зареден на 100% от обикновен домашен контакт за 8 часа, което осигурява заряд на литево-йонната батерия за работа в продължение на 7 часа.

Трактора е с еквивалентна мощност на дизелов двигател от 25 к.с., с тази разлика, че няма ниаккви вредни емисии и по време на работа е впечатляващо тих.

Плановете на производителя Farmtrac са в следващите години да пусне в серийно производство електрически трактори в диапазона 22-113 к.с., които да покриват нуждите както на малките стопанства, овощари, зеленчукопроизводители и животновъди, но и в горния си сегмент - да позволяват изпълнението на унивесрални задачи на полето.

Засега най-големите европейски производители на трактори все още изостават много сериозно в процеса към преминаване на серийно производство на изцяло електрически трактори. Изключение с един компактен модел порави John Deere, както и JCB, които пуснаха нова серия 100% електрически телескопични товарачи

Обичайната ценова разлика между електрически трактор и стандартен трактор с дизелов двигател към момента е средно 20-40% по-скъпи електрически модели, но за сметка на това се пести от разходи за гориво и по-скъпо обслужване при дизеловите двигатели. Въпреки това, причината за решението на фермерите да инвестират в електрически задвижвани машини, вместо в стандартни трактори се бави поради съмнения в ефективността и навик да се залага на "сигурното".

© 2021 Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG