Редакция на обява Добави обява

Нарастват решенията за покупка на агротехника след видео ревю, агро изложенията отиват в миналото (ВИДЕО)

05.01.2021 г.
2823
Пандемията от Covid19 се отразява сериозно върху начинът, по който функционират редица сектори в икономиката, включително и агробизнесът. Само година след началото на разпространението на коронавируса са налице редица промени в поведенческите модели, както на потребителите, така и на мениджърите и служителите в компаниите в сектора на селското стопанство.

Благодарение на Covid19 стана ясно, че агробизнеса може да осъществява ефективни и реално полезни срещи онлайн и с видео връзки, вкл. от полето, с което се спестяват значителни средства за пътуване, а също се пести ценно време. 

Друга необратима тенденция е свързана с формирането на навици и решения за покупка у потребителите, както и за поръчка на стоки и услуги онлайн, без да е нужно да пътуват до търговски бази. За първи път през изминалата година стана пределно ясно, че за даден продукт или машина може да се придобие достатъчно информация чрез видео представяне, а вече са налице и редица сделки за скъпи агро машини - реализирани изцяло онлайн.

Друга сериозна промяна в агро сектора е по отношение на селскостопанските изложения, за които стана ясно, че не са от решаващо значение нито за търговските фирми, нито за фермерите. В същото време почти целият аграрен сектор се научи да използва дигитални платформи за онлайн семинари, срещи и лекции - процес, който при традиционни обстоятелства можеше да се забави и 10 години.

Една от големите промени, които дължим на Covid19 е активизирането на аграрната администрация да премине към изцяло онлайн прием и обработка на документи на земеделските производители, както и да осъществява срещи в реално време - нещо, което ако не беше пандемията, също щеше да се провлачи през годините.

Какво да очакваме като устойчиви модели в агро сектора, породени от пандемията Covid19?
  • все повече бизнес пътувания ще бъдат заменени с онлайн видео срещи
  • преминаване към пълно ползване на електронни услуги и софтуер (администрация, онлайн плащания, поръчки)
  • значително нарастване на онлайн търговията с аграрни продукти и суровини
  • значително нарастване на покупката на фермерски храни и стоки онлайн
  • промяна в сектора на маркетинга и рекламата - с превес на видео представяния и публикации
  • залез на селскостопанските изложения в широкия формат, познат досега, за сметка на частни презентации на терен в тесен кръг от потенциални клиенти

Важна промяна след пандемията от Covid19 ще бъде в посока на решението на много фирми да намалят зависимостта си от работна ръка при евентуален последващ риск от повторение на такава криза, което ще ги накара да инвестират в автоматизирани системи и онлайн свързана агротехника за управление на производствени процеси. В облстта на земеделието това включва автоматизация в грижата за животни, напояването, торенето и пръскането на земеделски култури и овощни градини, а също и в машини за автоматизирано прибиране на реколтата.

ПРИМЕРНИ ВИДЕО РЕВЮТА НА АГРОТЕХНИКА:
 

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG