Редакция на обява Добави обява

New Holland получи 3 награди за технически иновации на EIMA 2018

19.11.2018 г.
12247
New Holland Agriculture получава три награди за технически иновации при производството на трактори и комбайни. Наградите са присъдени от жури на международното изложение за селскостопанска техника на 2018 EIMA в Италия.
  • Наградата за техническа иновация за системата IntelliSense ™ на New Holland CR Revelation
  • Награда за най-новите серии трактори New Holland T5 Auto Command ™ с непрекъснато променлива скоростна кутия и двигател от етап V
  • Награда за спирачната система за интелигентни ремаркета
Техническия иновационен конкурс, свързан с изданието EIMA 2018 се организира за поредна година от италианското сдружение на производителите на селскостопанска техника FederUnacoma, основана през 1986 г., Техническият иновационен конкурс признава и подчертава иновативните продукти за селското стопанство и градинарството, като отделя специално внимание на технологичните постижения в качеството на производството, безопасността и екологичната устойчивост.

Наградата за техническа иновация за системата IntelliSense ™ на New Holland CR Revelation
Тази иновация вече бе призната със сребърен медал в наградата за иновации 2017 на Агритехника 2017 в Хановер, германия. Това е система за активна и автоматична настройка на комбайни New Holland CR Revelation, която максимално увеличава мощността и намалява загубата и повреждането на зърното. За първи път в сектора, тази революционна система носи големи ползи за производителите на зърно; операторът може да избере от четири работни стратегии: ограничена загуба, най-добро качество на зърното, максимален капацитет и фиксирана пропусквателна способност, а докато системата настройва и пренастройва всички параметри на прибиране, операторът може да се съсредоточи изключително върху управлението на машината. Патентованите почистващи системи и сензорите Grain Cam ™ пренасят информация до компютъра в комбайна, съдържаща изключително точни измервания на натоварването, а интелигентната система ползва всички данни в реално време за постоянно адаптиране и регулиране на ъгъла на въртене и скоростта на двойния ротор Twin Rotor ™, като се осигурява автоматична оптимална скорост на въртене, както и скорост на оборотите на вентилатора OptiFan ™ . В допълнение системата осъществява прецизен автоматичен контрол върху горното и долното отверстие на ситото, за да се получи отлично почистване на зърното при минимални енергийни разходи и натоварване на двигателя и хидравликата.

Награда за последната серия трактори New Holland T5 Auto Command ™ с непрекъснато променлива скоростна кутия и двигател от етап V
Новата серия трактори New Holland T5 Auto Command ™, която ще бъде представена в EIMA International 2018 в Италия, ще отпразнува дебюта на тестваната и всепризнатата Auto Command непрекъснато променлива трансмисия, идеална за животновъдството и смесеното земеделие. Предавателната кутия, която отразява най-новата технология CVT, се комбинира с новия специално разработен FPT Индустриален NEF Stage V 4.5 литров двигател. Журито беше особено впечатлено от новата напълно инсталирана под капака система за последваща обработка на отработените газове. Тази високо интегрирана система подобрява видимостта и маневреността, увеличава гъвкавостта на работа и повишава нивото на безопасност на оператора при операции между редове и пасища, благодарение на увеличения просвет. Системата включва всички ключови компоненти: катализатор за дизелово окисление (DOC), инжектор AdBlue, SCR система с филтър и втори SCR, свързан с катализатор за почистване (CUC), който отстранява остатъчните частици нагоре от изпускателната тръба. Разработена от FPT Industrial и наречена HI-eSCR2, това решение премахва необходимостта от смяна на резервоарите по време на експлоатацията на трактора, като по този начин се намаляват оперативните разходи. Мощността на двигателя остава непроменена по отношение на предишната версия, но новите агрегати са проектирани така, че да осигуряват изключителна производителност при много ниски експлоатационни разходи. Номиналната мощност е от 110 до 140 к.с., което означава до 20 к.с. повече от сегашния модел New Holland T5.120 Electro Command. Резултатът е двигател, който осигурява най-добрата плътност на мощността и въртящия момент в този клас: идеалното сърце на новата серия T5 Auto Command ™, която се стреми да се превърне в твърд фаворит за фермерите от различни държави.

Награда за интелигентната спирачна система на ремаркето
Също така, отличена със сребърен медал на Агритехника 2017 в Хановер, Германия, и наскоро представена при моделите New Holland T7 Auto Command ™ и New Holland T6 AutoCommand ™, патентованата спирачна система Intelligent Trailer Braking System подобрява стабилността на трактора при спиране с ремарке, което води до повишена безопасност по време на транспортните операции. По принцип, когато тракторът и ремаркето се забавят, като се използва само трансмисията и спирачката на двигателя, скоростта на ремаркето ще бъде предадена на трактора под формата на сила на натоварване. Наградената система действа чрез засичане на спада в скоростта на трактора и изчисляване на спирачната сила посредством сензор за въртящ момент, вграден в трансмисията. След това електронно контролираният спирачен вентил на ремаркето автоматично задейства спирачките на ремаркето, така че скоростта на закъснение на ремаркето да съвпада с тази на трактора.

© 2018 - текст Agrosalon.BG
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG