Редакция на обява Добави обява

New Holland задълбочава проектът си за екологичен трактор на метан (ВИДЕО)

22.11.2018 г.
12055
Аграрната индустрия, подобно на автомобилната, също започна сериозни стъпки към търсенето на алтернативни източници на енергия в стопанствата. За разлика от колите, където е необходима по-малко енергия за задвижване и проблемът може да се реши с електрически батерии, то при тракторите задачата е много по-трудна. Първи крачки в тази посока, изпълнена с предизвикателства, правят инженерите от New Holland, част от CNH Insdustrial Group. След като още през 2006г. бе представен първия трактор на 100% биодизел, а през 2013 г. бе показан първия прототип на трактор, задвижван на биогаз, то сега вече е налице обновена външна визия и технологични параметри на изцяло автономен трактор, задвижван на метан.
Тракторът е съобразен със спецификите в селското стопанство и осигурява мощност от 180 к.с. и максимален въртящ момент от 740Nm, което е идентично с дизеловите агрегати. Двигателят е оборудван с иновативната система за подаване на точно количество въздух и стехиометрично изгаряне, което осигурява 100% изграяне на метана.

Обновеният дизайн на трактора включва подобрени резервоари, които осигуряват целодневна работа без презареждане. Голямо предимство е изключително тихата работа, като шумът в сравнение с конвенционален трактор е намален с 50%.

Сигурността при работа с метан е гарантирана, благодарение на обновените резервоари, изработени от композитен материал, който не позволява нагряване или образуване на статично електричество и елиминира рискът от възпламеняване.


 
Дизайнът на екологичният прототип от New Holland е повече от впечатляващ - LED светлините са навсякъде, дори в модула за предни тежести. Силно впечатление прави и стъкленият пакет и панорамен покрив, които осигуряват абсолютна видимост във всички посоки. Контролното табло в кабината е изцяло дигитално, като показва всички процеси, скорост, обороти на ВОМ, натоварване на навесната система, а включва и дигитална карта при транспортен режим. Дигитални камери са поставени на много места на трактора, включително в огледалата, което позволява прецизни маневри. В допълнение трактора има гласови команди и възможност за връзка със смартфон и всички модерни дигитални системи в сферата на прецизното земеделие.

Този прототип на New Holland загатва близкото бъдеще на тракторите и нужната отговорност за намаляване на вредните емисии и използване на ресурсите в самите стопанства, с цел осигуряване на нужната енергия и автономност.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG