Редакция на обява Добави обява

Нова марка електрически трактор набира популярност и инвестиции

28.10.2020 г.
15813
През последните 10 години агроиндустрията се опита да направи различни опити за алтернативно задвижване на тракторите и самоходната земеделска техника, представяйки концептуално модели за трактори на биогаз, метан, водород от големи марки като New Holland, Steyr и др. Автомобилната индустрия обаче показа, че нещата ще се случат най-бързо и устойчиво в сферата на електрозахранването.

Така след пилотните модели електрически трактори на John Deere по време на Агритехника в Германия и на японския производител на трактори Kubota от преди няколко месеца, сега на пазара за електрически трактори излезе нова старт-ъп компания, която събра значителни инвестиции в разработката на електрически трактори.

Първият модел от бранда Solectrac е изцяло електрически трактор с еквивалента на дизелов трактор с мощност 40 к.с. Макар дизайнът му да е все още с доста забележки, електрическият трактор може да извършва универсални селскостопански задачи.

Батерията може да издържи работа с продължителност между 4 и 8 часа в зависимост от натоварването. С модул за бързо зареждане, 80% от батерията се зарежда за 3 часа. Производителят Solectrac дава гаранция на батерията 10 години, с което прави сериозна заявка за навлизане на пазара на компактни електрически трактори.

Базовата цена на електрическия трактор в Америка е 45000 долара, с допълнителни 10000 долара за оборудване с челен товарач. Това прави цената на трактора двойна спрямо конските сили, в сравнение със стандартен дизелов трактор. Предимството тук обаче е, че за 10 години фермера собственик на такъв трактор, няма да сменя нито масло, нито филтри, нито ще прави ремонти на двигател или свързаните с него компоненти. Както и ще спести около 30% от цената в разходи за дизелово гориво.

© 2020 АгроСалон

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG