Редакция на обява Добави обява

Нови инвестиции от страна на Vaderstad за подбор на най-добри метали за производството на машини

29.09.2020 г.
14295
През октомври в Överum, Швеция ще бъде открита новата лаборатория за високотехнологични материали на Väderstad, един от световните лидери в производството на почвообработваща техника и сеялки, представен в България от Тайтън Машинъри.


"С това начинание ще затвърдим позицията си на водещ световен производител на устойчиви силно износващи се части.", казва Дан Сомлин, главен изпълнителен директор на Väderstad Components.

Във фабриката на Väderstad Components в Överum около 50 служители и 40 робота работят за производството на високоиздържливи износващи се части, които се използват в производството на  селскостопанската техника с марка Väderstad.

В новата лаборатория за технология на материалите на Väderstad ще се извършват уникални тестове в търсене на абсолютно най-добрите механични свойства на материалите за износващите се части на Väderstad.

За да ръководи лабораторията, Väderstad е назначил Андерс Петерсон, който е металург и учен по материали. Металургията е учението за производството и свойствата на металите, има няколко различни параметъра, които трябва да се вземат предвид при производството на най-добрия материал за износващите се части на Väderstad.

Очевидно искаме твърдост в материала, която създава трайност, но не искаме и материалът да е твърде твърд. Ако е твърде твърд, става лесно чуплив и може да се напука, когато се монтира на нашите машини, това е баланс между твърдост и еластичност, казва Андерс Петерсон.

Тъй като продуктите на Väderstad се използват по целия свят, в лабораторията ще се взема предвид, че съставът на почвата е различен на различните пазари - така Vaderstad ще избира най-добрите свойства на металите за изработването на компоненти за своите машини, които отговарят най-широко за търсенето от страна на земеделците.

Много се гордеем с тази инвестиция, защотое лаборатория за развитие заедно с производство в Överum, в дългосрочен план ще генерира още по-добро производство, което от своя страна ще създаде растеж и нови работни места, казва Дан Сомлин, д-р на Väderstad Components.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG