Редакция на обява Добави обява

Нови настройки при култиваторите TopDown на Vaderstad вдигнат ефективността до върхови нива! (ВИДЕО)

22.04.2024 г.
1058
Vaderstad представи новаторска опция за своите култиватори от серията TopDown, които вече могат да бъдат електронно управлявани от кабината на трактора благодарение на системите E-Services и E-Control. Това модерно решение дава възможност за прецизни автоматизирани настройки на база вкарани карти на обработваемите блокове, което спестява много пари от гориво и време. Благодарение на всички нововъведения и предимства, Vaderstad TopDown в комбинация със системата E-Service получи по време на Агритехника престижната награда “Машина на годината 2024” в категория почвообработващи машини.Промяната в работната дълбочина и други настройки на култиваторите обикновено изисква операторите да излязат от кабината на трактора и да се занимават с настройките на хидравличните рамена или да се мъчат ръчно да променят положението на работните органи с помощта на закрепващи болтове и специализирани отвори за тях. Новата функция обаче позволява настройките на работните секции и налягането на хидравличните работни органи да се коригират "в движение" чрез системата E-Control на Vaderstad, базирана на iPad. Това на практика означава, че операторите ще реагират по-лесно на различни условия на терена, като тип на почвата, влажност и наличие на растителни остатъци, осигурявайки правилна и ефикасна обработка на земеделските площи.

Системата използва мрежа от сензори, които са свързани с хидравликата и електрониката.  Четири предварително зададени конфигурации могат да бъдат програмирани в терминала, за да се улесни още повече работата на оператора. Машината може да превключва с натискането на един бутон от редовни настройки за обработка на полето към такива, които са по-подходящи за релсово движение или трудни участъци. Чрез ISOBUS терминала, тези предварителни настройки могат също така да се съхраняват в допълнителните бутони на джойстика на трактора, вместо да се използва сензорният екран, което е още по-удобно за работа.При TopDown вече е налице и автоматизирана настройка за "ниско повдигане" с цел по-голяма ефективност при завой. Култиваторът може да се настрои така, че работните органи да остават в повърхностна работа, за да се елиминират следите на границите на полето. Друга новост са новите LED работни светлини, насочени назад, за подобряване на видимостта върху обработената земя.

Най-интересната новост преди всичко обаче е способността на системата E-Services автоматично да регулира настройките за почвообработка в реално време при работа, използвайки карта с предписания.

Подходът за работа с променливи норми вече бе приложен при машините за торене и сеитба. С наличните данни за сканиране на почвата в много ферми, добавянето на променлива норма при обработка на почвата обаче изглеждаше като липсващо звено и логичната следваща стъпка, която ние разработихме е тази иновация при култиваторите TopDown.” заяви Ед Хътчинсън, технически специалист във Vaderstad и допълни:

“В миналото работните дълбочини и настройките по време на обработка на почвата са били базирани на интуиция и опит, но новата технология позволява преминаване към вземане на решения, базирани на точни данни.”

Картите могат да бъдат базирани на картографирани полета, които показват промени в типа на почвата, и коригирани, за да се вземат предвид други местни или сезонни фактори. След това те се зареждат в ISOBUS терминала на трактора. След като започне работа, системата E-Services поема контрола и автоматично регулира работни органи на всеки ред, нивелира в реално време и натискът на притъпкващия валяк, докато машината преминава през зоните с предписания.

Най-важните регулировки са дълбочината на работа и налягането на валяка, които ако са зададени неправилно за типа почва, могат да доведат до излишна консумация на гориво или ненужно уплътняване на почвата. Именно заради това е оставена опцията операторът да прави ръчни корекции през тъч-скрийн дисплея в трактора, въз основа на това, което вижда на терена.

Новите култиватори Vaderstad TopDown са пример за това как работата между трактора и прикачния инвентар може да бъде оптимизирана и синхронизирана максимално, което води до високи нива на производителност и създава условия за качествена реколта. Инвестицията в такава модерна машина е бързо възвръщаема, защото увеличава значително икономията на разходи за гориво, спестява безценно време и има дълъг експлоатационен живот.

Повече информация и консултация относно машините с марка Vaderstad, можете да получите от официалния вносител за България:

Тайтън Машинъри България
Тел: 02 971 35 25
или на кратък номер *4040
E-mail: office@titanmachinery.bg 


Свързани статии

Кое прави сеялките Vaderstad Tempo предпочитаните пролетни сеялки - споделен опит (ВИДЕО)
Българските земеделци отчитат една успешна стопанска година и отправят поглед към следващата. Те вече планират обработките, сеитбата и всичко останало със залагането на един успешен старт за сезон 2022. Днес когато земеделците са изправени пред редица предизвикателства
21.11.2021 г.
2342
Владислав Анев: Доверете се на Vaderstad Tempo и на Тайтън Машинъри (ВИДЕО)
Първото стопанство, което посещаваме е в община Павликени - „Рачев 2”  ООД, които обработват 50 000 дка и работят с Vaderstad Tempo от 2015 г. През пролетния сезон засяват  25 000 дка царевица и слънчоглед с Vaderstad Tempo TPR 12.
01.12.2021 г.
3431
Vaderstad събра родни земеделци и показа нови технологии в култивирането (ВИДЕО)
Един от ключовите фактори за устойчивия успех както в производството, така и в продажбите на Vaderstad, е на база постоянната комуникация и съгласуване със земеделците - за това от какви специфични технически решения имат нужда.
24.03.2020 г.
2654
VADERSTAD със сребърен медал и топ-иновации за по-големи добиви (ВИДЕО РЕВЮ)
Шведската емблема за топ-качествена земеделска техника и прецизна сеитба - VADERSTAD, пожъна редица успехи по време на световното изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2019, което се проведе в Германия.
21.12.2019 г.
2963
Vaderstad представи изцяло нова серия 12 метрови сеялки - Inspire 1200C/S
Vaderstad Inspire 1200C/S ще се предлага в два различни модела – Inspire 1200S и Inspire 1200C. Версията само за семена Inspire 1200S е оборудвана с 5000-литров бункер за семена. Докато комбинираната версия Inspire 1200C има 7200-литров бункер, побиращ както семената, така и тора в два обособени бункера
15.11.2021 г.
2240
Vaderstad внедрява нови функции и видео клипове в системата за управление E-Control
В новата версия земеделците ще могат да изтеглят ръководства за експлоатация, документация за резервни части, а също и видео клипове, които да улесняват тяхната работа, показвайки им какво трябва да направят.
07.05.2020 г.
2468
Коя сеялка да изберем - Vaderstad Spirit или Vaderstad Rapid? (ВИДЕО)
Сеялките Vaderstad се превърнаха в емблема за прецизна и бърза сеитба сред българските зърнопроизводители. Все повече професионалисти в сектора избират сеялките Vaderstad, които вече присъстват в агропарка на почти всяко стопанство в страната.
05.07.2019 г.
12887
Vaderstad Carrier - култиватор за отлични резултати в сухо време
В кампанията по есенната почвообработка има едно безспорно технологично решение, което е доказано през годините. Това е дисковият култиватор Vaderstad Carrier - машина съчетаваща 20 годишна история и непрестанни иновации.
04.10.2019 г.
11655
Vaderstad бележи 43% увеличение на продажбите си за последните 3 години
България марката Vaderstad, която е представена от Тайтън Машинъри България, продължава да е категоричен лидер в продажбите на високоскоростни и прецизни сеялки за слята повърхност и редови култури.
30.12.2020 г.
2266
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG