Редакция на обява Добави обява

Новите товарачи JCB AgriPro - Смайваща комбинация от иновации (СНИМКИ)

05.02.2019 г.
7117
JCB показа пред-премиерно изцяло новата серия телескопични товарачи с кабина CommandPlus

Напълно новото поколение телескопични товарачи JCB беше представено пред аграрни журналисти в Англия, сред които взе участие и екип на Агросалон БГ. Земеделските производители ще трябва да изчакат SIMA 2019, за да видят новото поколение селскостопански телескопични товарачи на JCB - това ще е първото публично събитие, на което те ще бъдат показани преди да се отправят към стопанствата.

Новата III -а серия товарачи JCB замества по-старото поколение и предлага големи промени и изцяло нова кабина CommandPlus.

JCB са вплели в новата серия най-новите технологии, като съществено са увеличили комфорта на оператора. Товарачите ще се предлагат във версии Agri, Agri Plus, Agri Super и Agri Pro. Новата Серия III JCB Loadall включва 4 модела с до 200 кг повишена товароносимост спрямо предшествениците си – 538-60 (3,8 т с 6 м височина на повдигане), 532-70 и 542-70 (съответно 3,2 т и 4,2 т на 7 м височина) и 536-95 (3,6 т на 9,5 м височина). Моделът за по-големи товари 560-80 с 6 тона товароподемност на 8 м височина остава без промяна в параметрите, както и 536-70 LP – с нископрофилна кабина за птицеферми и работа в помещения с ниски тавани.
С повишената си товароподемност машините постигат 25% увеличение на производителността при максимална работна височина. Залагайки отново на утвърдените принципи в инженеринга на JCB, дори при работа на пълна височина и пълен товарен капацитет, телескопичните товарачи от новата серия нямат нужда от противотежести и остават стабилни.
Новата кабина Command Plus

Най-впечатляващата иновация при новата серия телескопични товарачи JCB е кабината Command Plus. Тя има извит панорамен покрив, предлагащ по-добра видимост към работната стрела. За да се работи при всякакви метеорологични условия, кабината е оборудвана с две чистачки, които покриват 92% от стъклената площ. Звукоизолацията в кабината също е преработена от инженерите на JCB и нивото на звука е понижено до 69 dB вместо предишнитe 78 dB. Това е резултат от концепцията за хидравличния цилиндър и отделените електрически връзки.

В новата кабина на телескопичните товарачи JCB земеделците разполагат и с повече място (12% повече обем) и пространство за съхранение на вещи (+ 60%). Има поставка за чаша и държач за бутилки. Вентилационната система аналогично търпи модификация. Премахването на замъгляването и размразяването е с 66% по-бързо от предишната версия благодарение на автоматичния климатичен контрол  (климатроник) и като цяло температурата на борда се контролира много лесно. Едно от подобренията е свързано с това, че каналите за циркулация на въздуха са като при автомобилите.

7-инчов цветен екран и луксозна седалка

В новата кабина CommandPlus JCB обръща сериозно внимание на свързаността.  7-инчовият цветен  екран е по-лесен за четене и е снабден с регулираща система. Инсталацията включва USB гнездо, 3.5 мм жак, Bluetooth, интегриран микрофон и говорители за свързване на смартфон и други мобилни устройства. Луксозната Deluxe кожена седалка е с въздушно окачване, снабдена с подгряване и обдухване. Това допълнително допринася за повишен комфорт на оператора, който има усещането, че е в луксозен автомобил, а не в работна машина.

Новата серия телескопични товарачи на JCB предлагат по-модерен екстериор, без да губят типичната ДНК визия и технология на марката.

При двигателите няма промяна – 4,4 и 4,8-литровите двигатели JCB EcoMAX предлагат избор на мощности от 55kW, 81kW, 93kW и 108kW (75 к.с, 109 к.с, 125 к.с. и 145 к.с.) и отговарят на изискванията на окончателния стандарт Tier 4. За да постигнат това, инженерите използват SCR технология с AdBlue, но без филтър за твърди частици (FAP).  В следствие се постига икономична работа и по-лека поддръжка.

Пакет  "Хидравлична Ефективност"

Всички нови модели имат стандартен хидравличен пакет. Той съчетава повишената производителност с икономията на гориво. Данните се потвърждават от телематиката LiveLink, тествана досега на повече от 4 200 машини. Хидравличното регенериране ускорява движението на стрелата при ниски скорости, идеални при товарни дейности със зърно или тор. Според проведените тестове на JCB, времето на работните цикли спада с 20%, а разходът на гориво с 15%.

Друго предимство на интелигентния хидравличен пакет е амортисьорът на края на телескопичната стрела. При изкачване или спускане, стрелата забавя ход, преди да достигне до крайната точка. А когато машината се движи, адаптивното окачване SSA на JCB се активира автоматично, при скорост надвишаваща 4 км/ч. И обратно, когато слиза под този праг, устройството се деактивира.

Вече не се налага спиране по време на работа! Три са възможните положения на управление на трансмисията: включено, изключено или автоматично. Пропорционалното управление на оборудването, предотвратява нуждата от многократно манипулиране на джойстика от водача. Движението се възпроизвежда автоматично, след като функцията е активирана и ходът на джойстика определя интензивността на движенията. В допълнение към иновациите, свързани с хидравликата, за да смените приспособлението на стрелата (кофа, шипка, палетни вилици и др.) , вече дори няма нужда да изключвате двигателя. Има бутон в кабината, който освобождава хидравличното налягане на веригата и улеснява работата по смяната на желаното приспособление.

Световният производител JCB посрещна журналистите от цяла Европа подобаващо. След бляскавата премиера в посетителския център на компанията и представянето на новата серия товарачи журналистите имаха възможност да присъстват на обстойна демонстрация на всеки един от моделите, както и сами да тестват и се убедят в подобренията на машините.

В края на европейската премиера всички бяха единодушни, че слоганът на новата серия “On the top of everything - На върха на всичко!” важи в пълна сила за телескопичните товарачи JCB  III -а серия. 
Очаквайте новите модели JCB скоро и в България, представени от официалния вносител на марката - фирма Оптиком - Стара Загора.

За повече информация може да посетите сайта на компанията: www.opticom-bg.com
© текст и снимки - 2019 Агросалон.БГ

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG