Редакция на обява Добави обява

Новият Kubota M5001 - трактор за тесни пространства с висока производителност

19.11.2018 г.
12287
Японският производител на трактори Kubota, който от няколко години развива все по-голямо производство в новия си завод край Дюнкерк, Северна Франция, навлиза все по-сериозно в пазара на компактните универсални трактори с новия модел - Kubota M5001.

Тракторът е предназначен за работа в тесни пространства - ферми, лозови масиви, овощни градини, както и за спомагателни дейности като допълнителен трактор в стопанството. Представен е от 2 серии, всяка от които с по 2 модификации. Мощностният диапазон е от 92 до 112 к.с., а скоростната кутия при всички модели е синхронзиирана 6 степенна. Трансмисията за версията на трактор с кабина е с 36/36 предавки ( в 6 групи), а на версията на трактор без кабина - 18/18 предавки.

Трактора се отличава с електро-хидравлично управление на задвижването - 4х4, както и на съединителя и блокажа на диференциала, който пък е и с автоматичен режим. Активирането на силоотводния вал (ВОМ), който работи на 540 / 1000 об.мин също вече е електрохидравлично, а не механично, както при повечето трактори. Навесната система на трактора е оборудвана с 2 броя хидравлични цилиндри за стабилизиране и електро-хидравлично регулиране на прикачения инвентар. Капацитетът на навесната система е увеличен до 4100 кг., което е малко над средното за този клас трактори.

Друга новост при Kubota M5001 е, че кабината е по-широка от предходните аналогични модели, а вратите на трактора вече са изцяло стъклени. Това осигурява отлична видимост във всички посоки.
 
© текст : Agrosalon.BG
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG