Редакция на обява Добави обява

Новото поколение трактори Case IH Magnum AFS Connect с предпремиерно представяне в България (ВИДЕО)

27.10.2020 г.
2626
Този месец в българските полета работи демо-тракторът Case IH Magnum 400 AFS Connect - най-новият модел от серията Magnum. Това е първата машина от модела 400, която стъпва на европейска земя за серия от персонални полеви демонстрации. Основната и най-значима промяна в серията Magnum на Case IH се крие зад абревиатурата AFS Connect, разказа Свилен Лозанов, мениджър продажби „Земеделска техника“ в Тайтън Машинъри България по време на демонстрацията край град Камено, обл. Бургас.

Какво всъщност е AFS Connect?
AFS Connect дава възможност за отдалечен достъп и трансфер на данни до всяка една машина Case IH, брандирана с това лого.Свилен Лозанов, мениджър продажби „Земеделска техника“ в Тайтън Машинъри България сподели по време на демонстрацията:

На практика земеделският стопанин има възможност да следи дистанционно машината. Освен да се следят параметрите, като разход на гориво, работни параметри като температура и др., вече има възможност да се прави дистанционен контрол и диагностика на машината. Също така има възможност за актуализация на различните видове софтуер по трактора.


Какви са новостите и подобренията при тракторите Case IH Magnum за следващата година?
Освен видимите промени като предния капак, който е взаимстван от автономния трактор Magnum, има изцяло нова кабина. При моделите 400 -колесен и Rowtrac има изцяло нова Full PowerShift скоростна кутия с 21 предавки, която се справя отлично. Цялата нова серия Magnum отговаря на стандарта за вредни емисии Етап V.Новост е изцяло програмируемото осветление на трактора, което осветява на 360 градуса около машината за по-голямо удобство при работа през нощта.

За кои стопанства ще бъде подходяща обновената серия Case IH Magnum?
Серията Magnum традиционно е позната във високия мощностен диапазон, където се използва за тежки и основни обработки като оран, дисковане, сеитба. Машината е подходяща до голяма степен за сеитба на пролетници. Навигационната система е на доста високо ниво - поддържа изцяло ISOBUS съвместимост т.е. прави секционен контрол без никакъв проблем през терминала на трактора. На практика това е машина, която е приложима в повечето земеделски стопанства.

В момента серията Case IH Magnum се предлага в диапазона от 280 до 396 к.с. номинална мощност с опции за Full PowerShift скоростна кутия с 18, 19 и 21 скорости, както и вариант за CVT скоростна кутия.

Полевите тестове на Case IH Magnum 400 AFS Connect показаха:
По време на демонстрацията в Камено тракторът работи в комбинация с култиватор Vaderstad TopDown - добре позната машина за българските фермери, с която едновременно се извършват 4 операции - дисковане, продълбочаване и миксиране на почвата, подравняване и валиране.

През последните две седмици обаче, тракторът е тестван в различни части на България - при различни условия и с различен тип и вид инвентари.

Свилен Лозанов сподели за направените тестове и резултатите:

Тествахме машината с доста по-големи инвентари като 10-метрова дискова брана, 5-метров стърнищен култиватор и смея да твърдя, че се представи по един доста добър начин! Направихме сравнение с аналогични конкурентни машини, за да добием и ние представа за представянето на машината. И смея да кажа, че това е една машина, която е един от лидерите в своя клас.


Официалната премиера на новите трактори Case IH Magnum AFS Connect в България ще бъде през 2021 г.

Повече информация за серията Case IH Magnum вижте на bit.ly/31yHh57
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG