Редакция на обява Добави обява

Около 80% от предприятията за агротехника в Западна Европа затвориха заради коронавируса

01.04.2020 г.
2494
Около 80% от предприятията за агротехника в Западна Европа затвориха производствата си заради коронавируса. Това са предимно компаниите в Италия, Великобритания, Испания и Франция, както и някои заводи в Германия.

Всички компании са освободили персонала си, като са оставени служители, които да извършват най-неотложните задачи в поддръжката на предприятията, но самото производство на повечето места е затворено напълно, а в около 20% от заводите работят на критичен минимум (най-вече предориятия за трактори и агротехника в Германия).

Акцентът на всички производители на трактори, комбайни и земеделска техника в момента е към обезпечаването с резервни части и сервиз на фермерите по време на пролетната кампания по засяването. Всички са с изключително песимистични очаквания за пазарa на агротехника, поради нарушените вериги на доставки и затворените граници между държавите.

На фона на кризата има и някои изключения - британският производител JCB започна извънредно производство на вентилатори, които се използват срещу разпространението на заразата. Немски компании, също обявиха готовност за използване на производствено оборудване за инсталация на модули за пръскане - за обеззаразяване на пътища и обществени места - с монтаж върху камиони и трактори.

Брандове като Class и Fendt обявиха акцент и достъп до своите онлайн каталози за резервни части. 

Италианският гигант CNH, в който влизат марките CASE IH, New Holland, Steyr и др. обявиха, че изтеглят параметрите от финансовите си отчети, обявени по-рано на 7-и Февруари, тъй като изцяло се променя финансовата ситуация, след обявяването на пандемията от коронавирус. С цел да няма падане в цената на акциите, от CNH напомнят, че имат капиталова ликвидност в размер на 11.2 млрд. долара , която е гаранция за стабилност, въпреки глобалната криза в момента. CNH продължава да работи на минимални обороти, единствено в САЩ.

Италианският производител ARGO Tractors, който произвежда тракторите MCCormick и Landini заяви, че заводите са му затворени до 3-и Април, но най-вероятно срокът ще бъде удължен, заради продължаващаат криза с вируса в Италия.

По-рано Kubota - Франция обяви, че също затваря завода си в Дюнкерк. 

В Русия, предприятието Rostselmash - беше обявено в списък с указ, включващ стратегически важните предприятия за страната по отношение на продоволствената сигурност. Това означава, че държавата ще подкрепи с всички сили продължаването на производството в Rostselmash.

© 2020 Agrosalon.BG

 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG