Редакция на обява Добави обява

Оптиком отчете силно участие на изложението Бата Агро (СНИМКИ)

07.06.2022 г.
2311
За поредна година фирма Оптиком взе участие в най-голямото селскостопанско изложение у нас БАТА Агро, което се проведе край Стара Загора. След края на събитието, равносметката е повече от добра: редица премиери на нови машини, много посетители и реални сделки.

От компанията споделиха впечатленията си от изминалите панаирни дни:
“Всички се намираме в много динамични условия на работа, както ние търговците, така и земеделците. Въпреки това, успяхме заедно да реализираме по време на изложението множество добри сделки, така, че процесът на развитие на земеделските стопанства и тяхната модернизация да не бъде прекъсван. Това е изключително важно, предвид постоянно нарастващите разходи за производство. Те биха могли да бъдат оптимизирани, именно с избора на иновативните технологии, с които са оборудвани нашите машини. Това се опитвахме да дискутираме и с нашите земеделци, не просто да закупят дадена машина, а как тя максимално да им бъде полезна и да пести разходи.”

По време на изложението БАТА Агро селскостопанските производители имаха възможност да видят отблизо пълната гама телескопични товарачи на JCB, с новите двигатели Stage V и да изберат най-подходящата машина за тяхното стопанство. В секторът на тракторите LANDINI фирма Оптиком представи изцяло нови модели, които вече разполагат със Stage V двигатели. Силно впечатление със своя агресивен стил и увеличена мощ направи изцяло новата 7-а серия на LANDINI.Фермерите проявиха интерес и към тракторите McCormick, които бяха представени с модели от сериите X7 и Х8, които работят вече по българските полета и отзивите за тях са изключително положителни!Един от фокусите в изложението предвид предстоящата жътвена кампания, бяха и комбайните ROSTSELMASH, които в последните години доказаха, че качествената жътва, не е задължително да е на висока цена.Фермерите видяха най-популярните и наложени у нас модели - комбайн NOVA 330, разполагащ с 175 к.с. мощност, изключително подходящ за малките стопанства, както и най-големият сламотръсен комбайн RSM 161 и не на последно място - най-голямата машина  - роторният комбайн Torum 770, който се доказа при най-тежките условия на жътва, а именно тази при ориза.На сектора с комбайните, фермерите се спираха и на новата прикачна щангова пръскачка на фирма ROSTSELMASH, с вместимост на резервоара 3200 литра, която е оборудвана със собствена система за прецизно земеделие.

Голям интерес бе отчетен също така и към претоварващите ремаркета KOBZARENKO, с които по време на жътва се дава възможност за разтоварване с 6 или 12 тона в минута, което пести ценно време по време на жътва и намалява разходите за гориво.Прикачният инвентар от Оптиком също беше богато представен по време на изложението БАТА Агро. Земеделците имаха възможност да разгледат пълната гама продукти на прецизните сеялки на френския производител MONOSEM -  както класическите 6 редови, така и големите - 8 и 12 м. редови сеялки, а също и набиращият популярност бункер за торовнасяне, който се агрегатира към предния навес на трактора. Фермерите видяха и технологията Strip Till в лицето на култиватора DURO, който може да работи и в комбинация с прецизна сеялка на MONOSEM.

По време на изложението беше отчетен силен интерес към сеялките Maxi Drill, които предлагат възможност за сеитба по NO Till технологията или с минимална обработка на почвата, както и към тороразпръскващите машини оборудвани със секционен контрол на наложената вече у нас престижна марка SULKY. Този интерес беше обусловен от постоянно нарастващите разходи за гориво, торове и препарати, които с тези технологии биват изключително добре оптимизирани.Добре представена беше и почвообработващата и сеитбена техника на украинския бранд ELVORTI, които са вече много добре познати и наложени сред земеделците със своето качество, здравина и конкурентна цена.

По време на изложението БАТА Агро на щанда на фирма Оптиком беше показана техника освен за зърнопроизводството, така и за зеленчукопроизводството и овощарството на престижния италиански бранд Rinieri.

Не на последно място по интерес бе отчетен и към прецизните технологии на японският производител TOPCON, които дават пълна независимост на фермерите по отношение на абонаментни планове, а също и голяма гъвкавост във възможностите за оборудване. Ако не сте успели да посетите изложението БАТА Агро и щанда на Оптиком, може да потърсите специалистите на фирмата в техните търговско-сервизни центрове в страната, да заявите консултация на 0700 70 705 или разгледате машините в интернет на адрес: opticom-bg.com 
 

Свързани статии

Безредовите хедери MORESIL - Правилното решение за жътва на слънчоглед
Специално за нуждите на българските зърнопроизводители, Оптиком - официален вносител на испанският производител на иновативни хедери за жътва - Moresil, дава най-доброто за пазара технологично решение на достъпна цена.
11.08.2020 г.
3186
Rostselmash отчита силен интерес и продажби на новата серия трактори 1000 (320-340 к.с.)
Руският производител на комбайни, трактори и агротехника - Rostselmash отчита много силен интерес към новата си серия класически колесни трактори - Rostselmash 1000.
15.01.2020 г.
2739
Оптиком с неустоима промоция за нов телескопичен товарач JCB Loadall 538-60 Agri (ВИДЕО)
Официалният вносител на британския бранд JCB - фирма Оптиком, пуска промоция до 31-и март 2020 г. за новия модел товарач JCB 538-60 Agri.
 
11.03.2020 г.
3073
Оптиком кани земеделци на полево обучение за прецизно торене (ПОКАНА)
Демонстрации за прецизно торене организира Оптиком в няколко области на страната. Целта е земеделците да се запознаят с възможностите за оптимизиране разходите за торене през пролетната кампания.
 
28.01.2020 г.
2583
Трактор на месец септември: Landini 7-160 с още по-достъпна цена и лизинг
Италианските трактори Landini са добре познати на българския пазар със своята надеждност, лесна поддръжка и достъпна цена. Със специалното предложение от Оптиком за Машина на месец септември - тракторите Landini 7-160 стават още по-атрактивни.
10.09.2020 г.
2437
Оптиком с пролетна промоция за прикачни пръскачки KUHN Lexis
Колеята на пръскачката я прави подходяща за пръскане както на площи със слети култури, така и на окопни култури. Алуминиевите щанги са здрави, леки и не корозират, което гарантира дългогодишна употреба. 
15.04.2020 г.
2371
Все повече земеделци избират TOPCON за прецизно управление на трактори и инвентар
До края на месец Март 2020, официалния вносител на Topcon за България Оптиком - провежда промоция за Topcon X25.  Възползвайте се, не отлагайте!
18.03.2020 г.
3274
Sulky спечели пореден медал за своите прецизни торачки X40+ и X50+
Качеството на разпределението на торовете в полето варира в зависимост от скоростта на трактора. Въз основа на това наблюдение и следвайки патентована концепция, SULKY разработи технология за адаптиране на масата за разпръскване към скоростта на движение: SPEED CONTROL.
10.05.2021 г.
2763
JCB разширява гамата телескопични товарачи с новия Loadall 538-70
JCB Loadall AGRI Super и AGRI Xtra могат да се предлагат и с DualTech VT, уникалната трансмисия на JCB, която съчетава най-добрите характеристики на хидростатичните задвижвания и задвижванията с превключване в едно устройство.
02.02.2022 г.
2258
Най-добрият сред оризокомбайните - Rostselmash Torum 770 с 4х4 за жътва на ориз(ВИДЕО)
Оптиком ООД има сериозен опит в продажбите и сервизирането на сломотръсни комбайни за ориз и са категорични, че ROSTSELMASH TORUM 770 се различава значително, от това, което в момента се предлага на пазара, по отношение прибирането на реколтата от ориз
06.12.2021 г.
8503
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG