Редакция на обява Добави обява

Оптиком показа нови решения за почвообработка от престижната марка SKY Agriculture (ВИДЕО)

09.07.2024 г.
1304
Фирма ОПТИКОМ ООД, съвместно с дългогодишния си партньор КЗУ „Доверие“, проведоха в с. Странско традиционното „откриване“ на кампанията за прибиране на зърнено-житни култури.

Събитието даде възможност земеделци и посетители да наблюдават и тестват изцяло нови машини, предназначени за плитка обработка и трактори в два различни класа.

Едната от представените комбинации се състоеше от трактор McCormick 7 серия и 8-метрова прикачна брана на френския производител SKY. Браната е предназначена за плитка обработка от 4 до 11 см. Този тип машини са идеални за работа както при конвенционалното земеделие, така и при консервационно, органично или такова с ниска степен на обработка на почвата. Специалните назъбени дискове, перфектно размесват растителните остатъци, а гумените валяци изравняват и притискат горния слой на почвата. Уникалните системи за контрол на дълбочината на обработка и баланса на агрегата осигуряват перфектна работа, даже и при много полегати терени.Скоростта на работа е до 15 км/ч, като прави впечатление, че и при по-ниски скорости качеството на обработката не се променя. Този тип брани може да се комбинират с уредби за внасяне на семена. Друг важен момент, е че заради плитката обработка разходът на гориво е изключително нисък. Изборът на модели се свежда до 5, 6 и 8 метрови брани.


 
Втората представена комбинация се състоеше от трактор McCormick 8 серия и 8-метров прикачен култиватор, тип „скалпер“. Изключително подходяща машина за унищожаване на покривни култури или много високи растителни остатъци.Просветът под рамата е 75 см, а работните органи са монтирани на пружинни стълбци. Отново идеята на тази машина е плитка обработка в диапазона от 2 до 11 см. Разходът на гориво варира от 300 гр  до 650 гр на дка, в зависимост от дълбочината и броя на обработките до момента. Стабилността на машината се гарантира от 12 на брой опорни колела, като даже и при крилата се образува стабилна опора от 3 точки.
Разработените модели култиватори от SKY са с работни ширини от 6 и 8 метра.
 
Този тип машини стопанствата в България, ще могат да използват както в „конвенционално“ земеделие, така и с технологии с нулева или малка обработка на почвата.Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG